Moderna vikendica u snijegu idealna za bijeg od svakodnevice

Moderne vikendice s velikim staklenim površinama sve su češće, naročito kada se nalaze okružene zelenilom ili nude dobar pogled na more, planine… Takva je i vikendica koju smo pronašli u kanadskoj šumi!

 


The Dun je moderna vikendica na dvije etaže, usred šume i izgleda vrlo impresivno već na prvi pogled. To je prije svega zbog svoga neobičnog oblika i velikih staklenih površina koje funkcioniraju kao stakleni zidovi. Ovo je izvrstan način na koji se priroda uvukla u interijer, a pored toga velike staklene stijene pružaju prekrasan pogled na okoliš.

Foto: Airbnb

Riječ je modernoj maloj kolibi od svega 50 četvornih metara, kombinaciji metala, drveta i stakla, koja se nalazi svega nekoliko minuta od nacionalnog parka Mont-Tremblant u Kanadi. Park nudi 400 kvadratnih kilometara divljne za istraživanje. Vlasnici su The Dun kućicu namijenili za najam i veliki je hit na stranici Airbnb.

Foto: Airbnb

Zbog velikih staklenih površina izgleda vrlo prozračno, pa i pomalo krhko, iako je njezina konstrukcija od metala i betona. Kako je napravljena usred šume te u svojoj blizini nema drugih objekata, stvara se dojam kad ste u njoj da ste sami na svijetu, s pogledom u beskrajan i očaravajući krajolik od drveća i snijega. Dodatni adut je tišina, koja je naročito posebna u snježnom pejzažu.

Foto: Airbnb

Velike ostakljene površine brišu granice između interijera i eksterijera pa unutrašnjost izgleda znatno većom. Velike terase doprinose također dojmu volumena. Na prvoj etaži je kuhinja s dnevnim boravkom i kutkom za blagovanje te toalet, a stepenice vode na gornju etažu na kojoj su dvije male spavaće soba s kupaonicom.

Foto: Airbnb

Kućica ima sve potrebno za savršen udoban smještaj šestero ljudi, ljubitelja skijanja i ljepote, koji će tu pronaći utočište iz snova za odvajanje od svakodnevice.

Foto: Airbnb
Komentari