Mali, pod kosim krovom i nepravilnog oblika: zavirite u dvosobni stančić od 30 kvadrata

Doista nije bilo lako adaptirati ovo malo potkrovlje u Parizu jer je pred arhitektima iz studija Neva Interior Design bilo niz izazova. No, sve prepreke su i više nego uspješno svladali…

 

Pored male kvadrature, činjenice da se nalazi u potkrovlju i da je nepravilnog oblika, trebalo je ovom malu stanu u Parizu pronaći mjesto za spavaću sobu i to sve uz ograničen budžet i želju za skladišnim prostorom i bogatim, vedrim koloritom. To su bile specifičnosti prostora i zahtjevi koje su pred studio Neva Interior Design stavili vlasnici i koje nije bilo jednostavno ispuniti.

Foto: Neva Interior Design

 

No, čini nam se da su uspjeli odgovoriti na sve ove izazove. Rezultat je prozračan i vedar prostor u kojem je izvrsno iskorišten svaki milimetar zahvaljujući namještaju po mjeri, s obiljem boja, divnih detalja i – zasebnom spavaćom sobom.

Foto: Neva Interior Design

Ona je smještena u prostor nekadašnje kuhinje, a kuhinja se uselila u centralni prostor, dnevnu sobu, u kojoj je kutak za blagovanje. U ovako malom prostoru pod kosinama, svjetla ne nedostaje, kao ni efektnih detalja. “Trik”  za prisutnost svjetla je bila baza zidova i dijela namještaja te ostavljanja slobodnog prostora oko krovnih prozora kako bi svjetlost mogla neometano ući u stan i distribuirati se po njemu.

Foto: Neva Interior Design

Želja za bojama ostvarena je u akcentima u pastelnim nijansama te tirkiznoj i kadulja zelenoj, koja se nalazi na čitavom jednom zidu, u ulozi fronti kuhinjskih i drugih ormara. Toplinu su unijele upravo pastelne nijanse koje prizivaju proljeće i prirodu, ali i drvene površine i predjelu kupaonice.

 

Komentari