Mramor, drvo, tkanina i koža: kombinacija koja osvaja u elegantnom interijeru

Kiril Dunaev i Ana Astafajeva iz studija Design Bureau No.11 dizajnirali su interijer stana u novogradnji za četveročlanu obitelji koji skladno kombinira mramor, drvo, tkanine i kožu

 

 


Vlasnici stana, bračni par s dvoje djece, obratili su se studiju Design Bureau No.11 sa željom da njihov novi dom bude oaza elegancije i profinjenosti, ali i udobnosti i praktičnosti. Što se tiče boja, njihove želje su se kretale u smjeru bež nijansi, a vlasnici se naročito svidjela ideja cappuccino nijanse koja bi dominirala interijerom.

FOTO: VITALIJ IVANOV

Kako dizajneri Kiril Dunajev i Ana Astafajeva vole u svojim projektima koristiti neutralnu svijetlu paletu boja dodajući im onda akcente u kontrastnim bojama, ova želja vlasnice jako im se svidjela. I tako je krenulo osmišljavanje monokromatskog interijera iz snova koji se nalazi u novogradnji u Novosibirsku.

 

FOTO: VITALIJ IVANOV

“Naš omiljeni trik koji koristimo za jednobojne interijere je kombinaciju složenih tekstura i dekora koji minimalistički uređenim prostorima daju dinamiku i izražajnost. Ovdje se skladno kombiniraju sjajne i mat površine, tkanina, koža, mramor, prirodno drvo “, otkriva dizajner Kiril Dunajev.

 

FOTO: VITALIJ IVANOV

Kuhinja i dnevni boravak spojeni su u jedan zajednički kompaktan i ugodan prostor, koji se stilski prožima. Kako područje kuhinje ne bi bilo previše upečatljivo, na fronte zidnih ormara nalijepljeno je sjajno staklo u nijansi cappuccina, koja je glavna nijansa ovog projekta.

Zahvaljujući tome, kuhinja izgleda neutralno i stapa se s ostatkom interijera. Fronte od ogledala kao i efektne ‘bulb’ kromirane svjetiljke postavljene iznad blagovaonskog stola stvorile su iluziju prostora. Akcenti u tamno sivoj i ljubičastoj boji bili su osvježenje monokromatskoj dnevnoj zoni.

FOTO: VITALIJ IVANOV

Ostatak stana čine tri spavaonice – glavna roditeljska s garderobom i kupaonicom te dvije dječje sobe, za sina i kćer vlasnika koji koriste drugu kupaonicu te radna soba za vlasnika. I u ovoj privatnoj zoni stana koriste se neutralne bež nijanse te i dalje vlada atmosfera elegancije, ugode i profinjenosti, s tim da su u dječjim sobama prilagođene malim stanarima. Unutrašnjost kćerkine sobe opremljena je u svijetlim, bijelim i bisernim bojama.

FOTO: VITALIJ IVANOV

“Ovdje je sve što je potrebno za mladu damu: garderoba, radni prostor i prostor za opuštanje. Sav namještaj u sobi izrađen je po našem dizajnu”, ističu dizajneri. Sinova soba se je izborom dekora najsuzdržanija u interijeru.

FOTO: VITALIJ IVANOV

 

 

 

 

Komentari