38 KVADRATA U INDUSTRIJSKOM STILU: savršen interijer za sve koji vole originalnost

Industrijski stil u svojoj moderniziranoj verziji jedan je od vrućih trendova u uređivanju interijera. Naročito je zanimljiv kada se spaja s nekim drugim stilom. Na primjeru stana od 38 četvornih metara možete vidjeti kako funkcionira sa skandinavskim dizajnom

 

 

 

Moderna zgrada crnog pročelja u Stockholmu na prvi pogled djeluje kao poslovna. Prve dvije etaže – prizemlje i prvi kat imaju takvu funkciju dok su viši katovi rezervirani za stambeni prostor. Posljednji kat ujedno ima i najveću visinu stropa pa je novi vlasnik jednog od stanova odlučio ostaviti zidove i stropove u betonu te ih izglačati.

Podne obloge u većini stana – kuhinji, boravku, blagovaonici i spavaonici su parketi dok je kupaonica obložena keramikom u antracit sivoj.

Foto: My Scandinavian Home

Nekoliko nijansi sive dominira prostorom od 38 kvadrata, pa je bilo prilično odvažno staviti kuhinju u crnoj boji, no drugi elementi poput podova, komada namještaja od svijetlog drveta te svijetle bež nijanse i šareni tepih donijele su toplinu. Veliki i brojni otvori unose obilje svjetla, što je svakako bio veliki saveznik u ovakvom koncipiranju prostora.

 

 

Osim tamnih nijansi, ono što plijeni pažnju je neobičan raspored u stanu. Budući da je stan nepravilnog tlocrta, vlasnik se odlučio poigrati rasporedom i pregradama. Odlučio je da to, osim kupaonice, bude sve jedan otvoreni prostor.

Foto: My Scandinavian Home

Spavaća soba od dnevne zone odijeljena je djelomično gipsanim zidovima u koje su umetnuti hladnjak s bočne strane te tv zid i garderobni ormar na ostale dvije strane koje su okrenute prema boravku, odnosno spavaćoj sobi.

Foto: My Scandinavian Home

Mala blagovaonica s okruglim stolom je izmještena po strani, u jednom kutu koji ima lijepi pogled na ulicu.

Komentari