INTERIJER BEZ GREŠKE: obiteljska prizemnica topao je dom s prekrasnim detaljima

Kuća od 170 četvornih metara u Poznanu u Poljskoj, koju potpisuje studio Shoko Design savršena je inspiracija svima koji žele imati topli obiteljski dom, istovremeno moderan i bezvremenski, s daškom tradicije i rustike.

 

 

 

Prizemnica u predgrađu Poznana u kojoj živi tročlana obitelj svojim izgledom otkriva prepoznatljiv dizajnerski rukopis studija Shoko Design. I sami često oduševljeni radovima ovog studija, prikazujemo ih na našim stranicama. I najnoviji projekt uređenja kuće od 170 četvornih metara nas je oduševio.

Foto: Łukasz Nowosadzki Archilens

Kombinacija stilova

Iako su tu dobro poznata kombinacija skandinavskog, rustikalnog i farmhouse stila s opekom, pletenim i krznenim dekicama, sivom i obiljem drvenih površina s ponekim akcentom u crnoj ili pastelnoj, sve je složeno u jedinstvenu cjelinu i izgleda posebno. Uvijek u projektima ovog studija postoji svojevrsni pomak i dašak neke originalne inspiracije.

Foto: Łukasz Nowosadzki Archilens

Kao u baru

Kako se vlasnicima sviđala ideja neonskih natpisa dizajneri su došli na ideju da na zid od opeke koji se proteže cijelom jednom stranom dnevne zone stave velika dekorativna slova koja tvore riječ BAR, optočena svjetlucavim lampicama. Ovakav ukrasni element koji stvara čarobnu atmosferu kada se lampice upale je ujedno i dobro pomoćno rasvjetno tijelo kada nestane danjeg svjetla.

Barske stolice, baš kao i opeka i drvo potpomažu atmosferi bara.

Foto: Łukasz Nowosadzki Archilens

Ulazni prostor vodi u veliku dnevnu sobu u kojoj je blagovaonica. Ovaj prostor povezan je velikim otvorom s kuhinjom. Cijeli ovaj prostor vrlo je svijetao zahvaljujući velikim staklenim stijenama koje nude i pogled na zelenilo u vrtu.

Foto: Łukasz Nowosadzki Archilens

Pažnju, pored natpisa BAR privlači veliki blagovaonski stol dužine gotovo tri metra, uz koji je moguće staviti deset stolica. Dizajneri su se odlučili za različite modele stolica, a cijelu priču stilski naglašavaju dvije velike Muuto visilice. Tu je i kamin koji unosi toplinu u dom.

Foto: Łukasz Nowosadzki Archilens

Iz dnevne zone uski hodnik vodi prema kupaonici te trima spavaćim sobama od kojih je jedna trenutno u ulozi radne, dok su druge dvije rezervirane za roditelje i dijete.

 

Komentari