DRVO, MRAMOR I KOŽA: dobitna kombinacija u modernom ženskom stanu u Prištini

Dvoipolsobni stan od 62 kvadrata uspjela je kombinacija klasike i modernog dizajna te izvrstan primjer kako se drvo može unijeti u suvremene životne prostore i uskladiti s hladnim materijalima poput mramora i kože

 

 

Projekt uređenja dvoipolsobnog stana od 62 četvornih metara u Prištini potpisuje arhitektonski studio ArchonGroup. U uređenju su arhitekti imali odriješene ruke, a jedini zahtjev mlade vlasnice, inače poslovne žene, je da prostor ima zasebni garderobni prostor i da interijer ima toplinu doma. Baš takvu atmosferu je vlasnica željela kada se s poslovnih putovanja vrati svome novome domu.

Foto: Arian Mavriqi

Arhitekti ističu kako je glavno nadahnuće za uređenje ovoga stana bila snaga, jakost i nježnost žene, te su sve to nastojali iskazati kroz dizajn kojim dominiraju topli zemljani tonovi te drvo kao materijal koji se provlači svim prostorijama, a naročito je prisutan u dnevnoj zoni.

Foto: Arian Mavriqi

Topli zemljani tonovi vješto su miješani s pastelnim bojama poput žute i ljubičaste, koja su bile prilično hrabar odabir za fronte garderobnih ormara, odnosno kuhinjskih ormarića. Drvetu i pastelnim tonovima sjajno su kontrastirani načelno hladni materijali koža, mramor i metal što je od ovoga stana učinilo jedinstven prostor, kao stvoren za opuštanje, ali i druženja, koja vlasnica priređuje tijekom vikenda za svoje prijatelje i obitelj.

 

Komentari