DOM ZA ČETVERO: funkcionalan, moderan i ugodan obiteljski stan

U obiteljskom stanu u Varšavi isprepliću se jednostavnost i minimalizam s elegancijom i daškom luksuza na svakom koraku, stvarajući prostor koji vlasnicima pruža maksimalnu udobnost i željenu funkcionalnost

 

 

Arhitektica Katarzyna Fotek iz studija Decoroom potpisuje projekt uređenja trosobnog stana u Varšavi, namijenjenog četveročlanoj obitelji, roditeljima i dvoje djece. U uređenju prostora fokus je bio na povezivanju stilova – modernog i klasičnog odnosno minimalizma i elegancije. Vlasnici su htjeli suvremeni koncept stanovanja, maksimalno funkcionalan i s atmosferom doma, a s druge strane htjeli su da odiše elegancijom i raskoši. Tako je arhitektica spajala ravne, asketske linije namještaja u uglavnom neutralnim bojama s bogatim tkaninama i sjajnim površinama te je sve dodatno obogaćeno nijansama suzdržane i umirujuće plave te akcentima u pastelnim tonovima.

 

Foto: Decoroom

Sav namještaj rađen je po mjeri, a prema zamislima arhitektice. Dok je kuhinja modernog dizajna, s panelom umjesto keramičkih pločica na zidu, predsoblje je mini oaza elegancije sa zanimljivo kreiranim tapeciranim sjedištem koje je napravljeno u niši ugradbenog ormara. Ispod je skrivena ladica za cipele i dječje igračke koje djeca vole sa sobom nositi u šetnju. Taj uski tamnoplavi blok u ulaznom prostoru stvara okomitu liniju koja optički poduže cjelokupni interijer. Tamnoplava boja ormara pojavljuje se i na zidu u dnevnoj sobi, zahvaljujući kojoj se drvena komoda ističe.

Foto: Decoroom

Roditeljska spavaća soba ima neutralnu bijelo-bež bazu s tapetama s motivima šume koji unose mir i opuštajuću atmosferu, a sve je začinjeno dinamičnim akcentima u jarkim bojama na ukrasnim jastucima. U produžetku sobe je garderobni ormar te radi kutak. Dječja soba vedrog je, pastelnog kolorita s također upečatljivim tapetama motiva prilagođenog uzrastu djece.

 

Foto: Decoroom

U stanu su dvije kupaonice – jedna je s kadom a druga s tuš kabinom. Prva je jednostavnog, asketskog dizajna koji je u kontrastu s vintage pločicama koje unose starinski štih i toplinu. Druga kupaonica je oaza elegancije u crno-bijelom.

 

Komentari