Mali bombon od 34 kvadrata: uz sitne preinake do savršeno uređenog i funkcionalnog stana

Interijer koji vam predstavljamo savršen je primjer kako u malo kvadrata unijeti pregršt stila i ostvariti savršeno funkcionalan prostor u kojem se našlo mjesta za sve potrebne sadržaje

 

 

Mali, moderan, funkcionalan i privlačan. Tako bismo ukratko mogli opisati ovaj jednosobni stan u neboderu u São Paulu u Brazilu. Sve razine – od estetske do funkcionalne i prostorne savršeno su izvedene, i to zahvaljujući studiju Andrade & Mello Arquitetura. Pred arhitekte vlasnik je stavio zahtjev za proširenjem prostora te vizualnim razgraničavanjem zona unutar stana, ne želeći pregrade koje bi, prema njegovu mišljenju, dodatno umanjile prostor te sakrile prekrasan pogled koji se pruža kroz vanjske otvore.


Foto: Andrade & Mello Arquitetura

Kako ne boravi prečesto za štednjakom, nije bilo potrebno odvajati prostor kuhinje od ostatka prostora. Stoga su arhitekti pripojili balkon stanu i cijeli vanjski zid pretvorili u stakleni zid te stvorili jedan centralni prostor. Ovaj potez omogućio je više prirodne svjetlosti u interijer i divan pogled, a zone unutar prostora su ostvarene rasporedom namještaja. Tako je primjerice sofa granica između dnevnog i prostora za spavanje, a blagovaonski stol dijeli kuhinju od zone boravka.

Foto: Andrade & Mello Arquitetura

Vlasnici su željeli moderan interijer, bez previše boja, ali da bude vedar i dinamičan. Stoga je minimalistički dizajn oplemenjen akcentima u žutoj i plavoj. Posebno je zanimljiv koncept ormara preko puta kreveta, koji ima fronte od mutnoga stakla, što je također dalo dinamiku. Ovaj ormar zadovoljio je sve potrebe vlasnika za skladištenjem, kao i smještanjem perilice rublja.

 

 

Komentari