ORIGINALNO I BEZVREMENO: ugodan eklektični dom s opuštajućom atmosferom tropske šume

Prekrasan trosobni stan u Milanu nedavno je pod dizajnerskom palicom studija Paradisi artificiali doživio adaptaciju koja ga je pretvorila u jedinstven prostor u kojem je poseban naglasak, pored dizajnerskih komada, stavljen i na zelenilo

 

 

Stan od 90 četvornih metara u Milanu, dizajniran je tako da priziva atmosferu nekog zamišljenog vrta. I to tropskog vrta. Na prvu bismo pomislili da bi svaka prostorija trebala biti gotovo neprohodna zbog gomile bilja na svakom koraku, no arhitekti iz studija Paradisi artificiali su malo drugačije zamislili imaginarni vrt. U eklektično, ali nenametljivo uređen interijer, ispunjen mahom modernim komadima namještaja smjestili su biljke, ali dozirano. Tako se, uz dominaciju prirodnih materijala, osjeti željena atmosfera prirode, a interijer je zadržao svoju prozračnost i pročišćenost.

 

Foto: Riccardo Gasperoni

Pored živih biljaka, atmosferu pojačavaju predmet s motivima tropa, poput primjerice keramičkih pločica na kuhinjskom zidu, rad meksičkog umjetnika Guillerma Floresa ili pak tapiserije koju je stvorila dizajnerica i arhitektica India Mahdavi. Sofu minimalističkog dizajna potpisuje Guglielmo Veronesi za brend ISA Bergamo, a Matteo Zorzenoni klub stolić za brend Miniforms. Ovi upečatljivi detalji i dizajnerski komadi namještaja sjajno funkcioniraju te su još više došli zbog izražaja zbog neutralne svijetle podloge – bijelih i bež tonova podnih i zidnih obloga te velikih komada namještaja.

Foto: Riccardo Gasperoni

Tonovi poput blijedoružičaste i pastelno zelene pojačale su “jungle” atmosferu. Sve to doprinosi opuštajućem dojmu u ovom stanu bezvremenog dizajna, koji će zbog svoje originalnosti biti atraktivan i za nekoliko desetaka godina. Ovakav dizajn uspio je ublažiti uzak i dugačak oblik dnevne sobe, te zakošen i nepravilan hodnik.

 

Komentari