PROZRAČAN STAN ZA MLADI PAR: sjajno osmišljenih i iskorištenih 44 kvadrata

Uređenje stana koje potpisuje dizajnerski studio Raca Architekci toliko nam se svidjelo zbog svoje jednostavnosti i funkcionalnosti da smo odlučili predstaviti vam ga. Investitori su mladi par koji je poželio ugodan, prozračan i jednostavan dom, bez puno detalja i boja

 

 

Interijer od 44 četvorna metra u koji vas vodimo nalazi se u Gdanjsku, u Poljskoj, a projekt uređenja potpisuje mladi dizajnerski studio Raca Architekci. Novim vlasnicima svidio se zatečeni tlocrtni raspored tako da nisu rađene nikakve preinake u prostoru. No, zato je sve ostalo podvrgnuto adaptaciji – od podnih i zidnih obloga, nove kupaonice i kuhinje, pa sve do namještaja u spavaćoj sobi i dnevnom boravku.

Foto: Katarzyna Seliga-Wróblewska, Marcin Wróblewski/Fotomohito

Većina namještaja u stanu je rađena po mjeri, kako bi se s obzirom na skromniju kvadraturu što bolje iskoristio prostor. Veliki adut bio je prostor u hodniku koji se cijelom dužinom mogao iskoristiti kao skladišni prostor te je napravljen ugradbeni ormar.

Foto: Katarzyna Seliga-Wróblewska, Marcin Wróblewski/Fotomohito

Vlasnici su željeli stan koji će biti funkcionalan i jednostavan – bez suvišnih detalja, jakih naglasaka i boja. Stoga je baza stana u neutralnoj paleti, s diskretnim dodacima crne, zelene i tirkizne, a sve je inspirirano skandinavskim dizajnom, minimalizmom uz natruhe industrijskog stila.

Foto: Katarzyna Seliga-Wróblewska, Marcin Wróblewski/Fotomohito

Ulazni prostor u kojem je koncipirano predsoblje vodi u kupaonicu, zatim dalje kroz hodnik u malu spavaonicu te u produžetku do kuhinje i dnevnog boravka s blagovanjem.

 

Foto: Katarzyna Seliga-Wróblewska, Marcin Wróblewski/Fotomohito

Budući da je bez vrata, kuhinja je otvorena prema hodniku što obje ove prostorije čini većima. S dnevnim boravkom i blagovanjem kuhinja je povezana kliznim vratima. Tako kuhinjski prostor ima mogućnost povezivanja s ostatkom dnevne zone, ali i, po potrebi, odjeljivanja.

 

 

Komentari