GARSONIJERA U PRIZEMLJU: glavni adut stana od 30 kvadrata je prekrasna terasa

Stanovi u prizemlju nisu pretjerano omiljeni, osim ako nude opciju izlaska na vrt ili veću terasu. Ovo je izvrsno rješenje i kod malih stanova koji time dobivaju dodatni dragocjeni prostor!

 


Stanovi u prizemlju nisu baš traženi, osim kada imaju moćni adut poput vrta ili terase. Tada su vrlo praktični za obitelji s manjom djecom jer nude više otvorenog prostora za djecu i boravak vani, a ipak imaju sigurnost ako se postavi ograda.

Također, ova opcija je izvrsna za starije ljude koji nisu previše pokretni pa ovako ipak borave na otvorenom, kao i ljubitelje bilja jer vrt ili terasa mogu biti njihova oaza s urbanim povrtnjakom ili cvjetnjakom. I na koncu – stan u prizemlju s vrtom ili terasom idealan je kod malih stanova – garsonijera i jednosobnih jer nudi dodatni dragocjeni prostor koji funkcionira kao produžena blagovaonica ili dnevni boravak.

Foto: Kvarteret Makleri

Upravo je to slučaj s malim stanom koji vam predstavljamo. Riječ je o garsonijeri od 30 četvornih metara, uređenoj s malim budžetom i vrlo jednostavno u skandinavskom stilu. Prevladavaju bijela, siva, bež i smeđa, prirodni materijali s dosta zelenila s obzirom na malu kvadraturu.

Foto: Kvarteret Makleri

Stan se sastoji od jedne velike prostorije, kupaonice te terase odnosno ograđenog malog vrta. Ulazna vrata stana odmah vode u centralnu i jedinu prostoriju a sa strane je kupaonica u kojoj su pored osnovnih elemenata i perilica rublja.

Foto: Kvarteret Makleri
Foto: Kvarteret Makleri

Prednost sobe je što je jedan njezin dio uvučen pa se u tu nišu stavio krevet. Tako se osigurala djelomična privatnost, a potpuna bi mogla biti postavljanjem kliznih vrata. Na zidu gdje je mini kuhinja nalazi se i ormar s kliznim vratima, a sofa je okrenuta prema terasi na kojoj je set za sjedenje pa funkcionira kao mini dnevni boravak.

Foto: Kvarteret Makleri

Živica na rubu terase donosi željenu privatnost, a velike tegle sa zelenilom i začinima svježinu i dašak prirode.

Foto: Kvarteret Makleri
Komentari