Anđela i Ivan divno su uredili svoj dom, a sada je gotova i dječja soba za kćerkicu Leonu

Mladi bračni par od praznog prostora u kojem je tek bio nosivi zid po sredini, stvoro je, radeći većinu stvari sami, lijep, ugodan i elegantan dom. Dječja soba došla je zadnja na red, a rezultate pogledajte u nastavku!

 


Svidio nam se prije svega izbor boja, a zatim i kombiniranje stilova kao i šarm, elegancija i toplina koje ovaj prostor posjeduje. Na Instagram profilu @aig.home primijetili smo prekrasan dom u Strožancu pored Splita, potkrovlje u obiteljskoj kući i želimo ga podijeliti s vama. Novost na njemu je nedavno dovršena soba za malenu kćer Leonu.

Vlasnica Anđela Gabelica na njemu objavljuje fotografije svoga doma od 130 kvadrata i situacije iz svakodnevnog života kao što je rođenje drugog djeteta, sinčića Petra, ali naglasak je ipak na interijeru. U njega su Anđela i suprug Ivan uselili prije nepune četiri godine, nakon što su ga uredili. Ušli su u posve prazan prostor koji je imao tek nosivi zid, vanjske zidove i otvore. Do konačnog uređenja napravili su gotovo sve svojim rukama.

Foto: @aig.home

“Mijenjali smo raspored i veličinu vanjskih otvora, a i povećali smo otvor na tom unutarnjem zidu kako bismo što više otvorili prostor. Nakon toga slijedilo je pregrađivanje prostorija gipsanim pločama i svi ostali grubi i fini radovi, od kojih je većinu odradio suprug sam, uz pomoć obitelji ili prijatelja”, prisjeća se Anđela početaka stvaranja njihova doma.

Foto: @aig.home

Supružnici su sami osmislili cijeli raspored. Hodnik dijeli stan na privatnu i socijalnu zonu – duž cijele jedne strane je velika dnevna zona otvorenog koncepta, a s druge četiri sobe, kupaonica i gostinjski toalet.

“Hodnik nismo mogli smanjiti niti mijenjati u korist soba zbog nosivog zida. To je jedino što bismo, da možemo, mijenjali”, otkriva Anđela.

Foto: @aig.home
Foto: @aig.home

Nakon pregrađivanja prostora došlo je uređenje za koje je uglavnom bila zadužena Anđela, a Ivan joj je bio podrška u tehničkim stvarima.

“Dizajn prostora suprug je prepustio mene, osim TV zida koji je bio njegova želja. Cilj je bio stvoriti moderan i prozračan, ali opet klasičan i topao prostor s osobnošću. Možda se na prvi pogled čini nepovezano, ali mislim da smo blizu željenog. Nedostaje još samo malo detalja da to, po meni, bude – to”, napominje Anđela dodajući kako su većinu namještaja (kuhinju, blagovaonski stol i klub stolić) radili po mjeri. Neke detalje nabavila je u staretinarnicama ili u inozemstvu.

Foto: @aig.home

Dnevna zona u kojoj se isprepliću elegancija, skandinavski stil i klasika te bijela s crnom i zelenom ima i dva super dodatka koja čine dom funkcionalnijim i atraktivnijim. Iza kuhinje ulazi se u ostavu, a između blagovaonice i boravka je izlaz na balkon površine 30 kvadrata koji pruža prekrasan pogled na more.

Foto: @aig.home

Supružnicima je najdraži kutak u stanu svakako kamin, naročito u zimskim mjesecima, a Anđeli je novi omiljeni dio postala soba kćerkice Leone koju je nedavno do kraja uredila, kao i svoju spavaću sobu.

“Leonina soba uvijek probudi dijete u meni”, otkriva.

 

Foto: @aig.home

“Početkom jeseni osvježili smo našu i Leoninu sobu. U našoj smo dodali štukature na zid iza kreveta, što je baš promijenilo cijeli dojam. Stavili smo ih do određene visine uz drvenu letvu, kako bi na nju mogli staviti i neke veće slike. A u Leoninoj sobi smo umjesto točkica na zidu stavili tapetu cvjetnog uzorka i renovirali moj stari drveni krevet”, objasnila je za kraj Anđela.

Foto: @aig.home
Foto: @aig.home

 

 

Komentari