Stan koji je u adaptaciji dobio radnu sobu i uspio zadržati dovoljno svjetlosti u svim prostorijama

Svijetao stan inspiriran skandinavskim stilom pregrađivanjem je dobio još jednu sobu koja sada funkcionira kao radni kutak, no može vrlo postati dječja ili gostinjska soba jer ima dovoljno mjesta za ležaj.

 


Vodimo vas u Stockholm, u trosobni stan koji je dobio još jednu prostoriju zahvaljujući pregađivanju prostora. Izduženi koncept kuhinje koja je završavala blagovaonicom podijelio se na dvije prostorije – u dužem je ostala kuhinja s otokom, a kraći, gdje je inače bio blagovaonski stol, pretvoren je u mini radnu sobu.

Povšina radne sobe je oko 5,5 kvadrata što je čini prigodnom i za malu spavaću sobu jer u nju može stati ležaj za jednu osobu. Vlasnicima za sada služi kao radni kutak u kojem je i veliki tabure za odmor i čitanje.

Foto: Hemnet

Problem nedostatka svjetlosti u kuhinji koja je ostala bez prozora riješen je tako da je gornji dio gipsanog zida koji je dijeli od radnog kutka stavljen u staklo s crnim profilima te je kuhinja otvorena prema dnevnom prostoru.

Foto: Hemnet

Kako i radni kutak i dnevni boravak imaju puno prozora, kuhinja, kao i blagoavonica u dnu boravka primaju puno svjetla. Problem skladištenja i radne plohe u kuhinji riješen je velikim otokom koji i vizualno dijeli kuhinjski od dnevnog prostora.

 

 

 

Ostatak prostora čine dvije spavaće sobe – dječja i roditeljska. hodnik te kupaonica i garderoba. Raspored ovog stana koji obiluje svjetlošću je jako dobar i savršeno optimiziran, osmišljen vrlo funkcionalno i da se svatko osjeća dobro i ima svoju privatnost. Zajednički dnevni prostor je ugodan i dovoljno velik za obitelj.

Foto: Hemnet

Uređenje je inspirirano skandinavskim stilom i vodi se jednostavnošću i funkcionalnošću te zbog puno svjetlosti i odabira boja poput zelene u dnevnoj zoni i radnom kutku te posađenog bilja u teglama djeluje dosta osvježavajuće i unosi dašak prirode.

Foto: Hemnet
Komentari