Dom mlade obitelji osvaja odabirom boja i namještajem po mjeri

Prostrani dom u Tel Avivu za mladu obitelj u potpunosti je podređen potrebama njezinih članova – od rasporeda prostorija i odabira namještaja, preko materijala pa sve do boja i detalja. Rezultat je dinamičan i vedar dom koji privlači poglede

 


Dizajnerica Dana Shaked i njezin studio prihvatili su se uređenja doma za mladu četveročlanu obitelj. Zahtjevi klijenata nisu bili pretjerani – dali su dizajnerima odriješene ruke poželjevši da njihov dom bude veseo i energičan, budući da u njemu žive i dvoje djece predškolskog uzrasta.

Foto: Dana Shaked Studio

Jedna od želja bila je da se dvije dječje sobe odijele prema svojoj namjeni: jedna je zamišljena kao spavaonica za oboje djece, a druga kao prostor za igranje. Tlocrtni raspored ostao je isti, jedino je lođa prenamijenjena u malu radnu sobu za vlasnike.

Foto: Dana Shaked Studio

Osim dječjih soba te radnog kutka, stan se sastoji od roditeljske sobe te dnevne zone s kuhinjom, blagovanjem i boravkom. Cijeli stan uređen je moderno, kao kombinacija minimalizma i skandinavskog dizajna.

Kako bi se postigla dinamika i energičnost, dizajnerica je na neutralnu bijelu bazu nadograđivala elemente u vidu snažnih i upečatljivih akcenata žute, tirkizne, plave i zelene boje.

Foto: Dana Shaked Studio

U nastojanju da prostor bude maksimalno iskorišten te dobio na posebnosti, dizajnerica se odlučila uglavnom na namještaj po mjeri što je interijeru dalo dodatnu posebnost.

Komentari