Moderan, šaren i vrlo poseban. Zavirite u dvoetažni stan koji oduševljava skandinavskim ugođajem

Nakon kupnje tavanskog prostora iznad svog stana, sadašnji vlasnici dodali su još jedan kat i pretvorili ga u vintage skandinavski dvoetažni stan sa šarenim dekorom.

 


Vodimo vas u stan u švedskom gradu Göteborgu koji je doživio potpunu transformaciju. Stan je nastao spajanjem dva prostora – klasičnog stana u kojem se već stanovalo i neiskorištenog potkrovlja koje se nalazilo iznad njega. Stvoren je prekrasan i vrlo poseban dvoetažni stan za mladu tročlanu obitelj.

Foto: Hemnet

S izvornih 54 četvorna metra, stan je tako proširen dodatnim katom kako bi se tlocrt udvostručio na 117 četvornih metara. Stanu još pripada i nemali balkon koji nudi fantastičan panoramski pogled na dio grada.

Foto: Hemnet

Na donjem katu odnosno izvornom stanu, sada se nalazi socijalna zona – dnevni boravak i kuhinja s velikim blagovaonskim stolom. U tom dijelu stana je još gostinjski toalet.

Foto: Hemnet

Dnevni boravak je svijetao miran i ugodan prostor s velikim bijelim tepihom i namještajem u različitim teksturama za stvaranje toplog izgleda.

Foto: Hemnet

Potkrovlje koje se nalazi iznad izvornog stana pretvoreno je u prostor s dvije veće spavaće sobe i prostranu kupaonicu sa saunom. Kako ovaj dio ne bi bio mračan, vlasnici su dodali goleme krovne prozore koji preplavljuju prostorije prirodnim svjetlom, a obje su sobe ukrašene tapetama za više stilskog efekta.

Foto: Hemnet
Foto: Hemnet

U ovom stanu ne samo da je sam prostor neobičan i atraktivan, već su i dizajneri svakoj prostoriji dali uređenjem posebnost ili neko zanimljivo rješenje. A sve je ostalo unutar istog, skandinavskog stila koji odiše vintage atmosferom.

Foto: Hemnet

Dnevni boravak ima elegantne štukature, galeriju plakata i kutni kamin, kuhinja zid od opeke i prekrasnu plavu nijansu kuhinjskih ormarića.

Komentari