Elegantan i udoban zagrebački stan osvaja profinjenom jednostavnošću

Vodimo vas u trosobni zagrebački stan od 70 četvornih metara uređen u neutralnoj paleti boja predvođenih sivom. Upravo je to bio jedan od glavnih zahtjeva vlasnika, sredovječnog para koji je želio jednostavan i ugodan dom za čije je opremanje angažirao Mirjana Mikulec interijere

 

Prije useljenja u svoj novi trosobni stan od 70 četvornih metara sredovječni par iz Zagreba odlučio se angažirati tim Mirjane Mikulec kako bi on bio što bolje iskorišten te djelovao privlačno i skladno. Budući da je riječ o novogradnji, zadržani su neki postojeći elementi poput kompletne kupaonice te podnih obloga u cijelome stanu. Također, u tlocrtni raspored, kojim su vlasnici bili prilično zadovoljni, nije puno intervenirano. Jedina iznimka je rušenje dijela zida kojim je kuhinja bila odvojena od dnevnog boravka. Ovako se prostor kuhinje otvorio prema ostatku dnevne zone te je uspostavljena bolja komunikacija između ovih sadržaja. Drugi dio stana čini privatna zona s dvije sobe od kojih je jedna spavaća, a druga gostinjska.

Kako žive sami, vlasnici su ovu dugu i usku sobu odlučili namijeniti za gostinjsku, koja može poslužiti i kao prostorija za odmor i dragocjene trenutke privatnosti. Izgled prostorije diktirao je i raspored namještaja koji je zamišljen na jednoj strani zida. Na samom ulazu u sobu s desne strane smješteni su ormari i sofa na razvlačenje, a na kraju fotelja. ‘U prostorima u kojima se ležaj ne koristi svakodnevno, nego samo povremeno, a usto je prostor uzak, pravo rješenje je sofa koja ne mora imati madrac. Spuštanjem naslona pretvorit će se u udoban ležaj’, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec. Sve ostale prostorije u stanu uređene su kao kombinacija modernog i klasičnog stila, pa tako u svim prostorijama dominiraju jednostavne linije namještaja i neutralne nijanse predvođene sivom.

‘S neutralnom paletom kao bazom ne možete pogriješiti. Ona je odličan odabir iz nekoliko razloga – izvrsna je baza na koju je moguće nanijeti gotovo sve nijanse, sjajno povezuje različite stilove. Usto, uvijek djeluje elegantno i bezvremenski, što je čini otpornom na zastarijevanje. Pored toga, jednostavno ju je promijeniti korištenjem raznih detalja u drugim bojama’, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec. Pažnju u dnevnoj zoni plijeni kuhinjski zid oblijepljen tapetama koje od oštećenja štiti prozirno kaljeno staklo te originalne barske stolice u crnoj boji.

Namještaj u stanu kombinacija je onog izrađenog po narudžbi te kupljenog u trgovinama, a sve je začinjeno akcentima u žutim, crnim i plavim nijansama koje su unijele živost u prostor. Vlasnici su izuzetno zadovoljni i načinom na koji je riješen hodnik, namještajem po mjeri pretvoren u funkcionalan skladišni i garderobni prostor. Monotoniju sivih ploha ugradbenih ormara spriječile su unutrašnje police obložene bijelim medijapanom, što je hodnik učinilo trendi i jako atraktivnim prostorom.

 

 

 

Komentari