Elegantni mali stan od 45 m2: kuhinja je ustupila svoju polovinu spavaćoj sobi

Prostrani jednosobni stan od 45 četvornih metara imao je, pored nusprostorija, samo jednu prostoriju, koja je bila dnevni boravak i spavaonica. Nakon adaptacije, stanje se promijenilo, pa vlasnik napokon ima spavaću sobu…

 


Starinski stanovi su prekrasni, imaju poseban šarm i predstavljaju veliki potencijal, naročito zbog visokih stropova i velikih dimenzija prostorija. Obično se ove prednosti daju iskoristiti tako da se prostorije mogu podijeliti na dvije manje ili primjerice napraviti galerija s novom prostorijom.

U jednosobnom stanu u Stockholmu, površine od 45 četvornih metara velika kuhinja podijelila se na dvije prostorije. Ili preciznije, kuhinja je ustupila svoju polovinu spavaćoj sobi. Pritom je izgubila veliki prozor, ali je zid koji dijeli kuhinju i spavaću sobu djelomično ostakljen tako da prirodna svjetlost ipak dopire do kuhinje.

 

 


Pregrađivanje je učinjeno zbog želje vlasnika da unutar stana ima odvojen prostor za spavanje te da se napokon makne krevet iz ugla dnevne sobe. Prostor za blagovanje riješen je tako da uska linijska kuhinja ima mali šank s dvije barske stolice za brze obroke poput doručka, a pravo blagovanje izmješteno je u boravak.

Kako su boravak i kuhinja povezani te čine jednu cjelinu, dnevna zona funkcionalna je cjelina. Mala spavaća soba ima ležaj i ormar koji se nalazi iza zavjese. Ostatak stana čine kupaonica i mali hodnik s ugradbenim ormarom.

 

Foto: Planete Deco

Uređenje interijera inspirirano je prije svega klasikom, a onda i skandinavskim dizajnom. Rezultat je elegantan, chic stan s dozom glamura u kojem se isprepliću moderno i klasično. Toplinu mu daju baršun te tamnije nijanse plave i nježne ružičaste, koje su stvorile savršen kontrast.

Foto: Planete Deco
Komentari