Minimalizam i luksuz idu ruku pod ruku. Vodimo vas u zagrebački stan, novi projekt studija Mirjane Mikulec

Vodimo vas u luksuzno uređen obiteljski stan od 130 kvadrata u kojem su vlasnici arhitektici Pauli Bernat Cvjetko iz studija Mirjane Mikulec dali slobodne ruke. Doista možemo reći da nas je osvojio, a vjerujemo da će i vas.

 


Ovo je jedan od onih stanova kroz koji je prilikom adaptacije provučen isti stil uređenja. Bilo je tu i rušenja zidova i spajanja prostorija. U cijelom stanu su postojale četiri sobe koje su pretvorene u dvije prostrane spavaće te dvije kupaonice i veliki dnevni boravak. Na samom ulazu je postojala manja soba koja je pretvorena u gostinjsku kupaonicu s izdvojenom gospodarskom prostorijom.

Na hodniku je i zanimljivo stolarsko rješenje koje prije adaptacije nije postojalo. Riječ je o tzv. kutiji koja skriva garderobu, usisivač i druge potrepštine koje se ne bi trebale vidjeti.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Vlasnik je želio minimalizam i luksuz pa je odluka da se kroz cijeli stan provuče antracit svakako pomogla postizanju tog dojma. Mogućnost da se ne mora iskoristiti i ispuniti svaki centimetar stana bila je veliko olakšanje prilikom projektiranja. Često klijenti kažu da trebaju puno skladišnog prostora i da se sve sakrije u ormare pa je ovo pravo osvježenje.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

U cijelom stanu dominiraju neutralni tonovi, kvalitetni materijali poput Compakta u kuhinji, vodootporne tapete u kupaonicama i dizajnerski namještaj. Već sam pogled na blagovaonicu i policu koja se proteže duž zida sve do kuhinje pokazuje da se mislilo o svakom detalju.

Tako je i ona izrađena od istog materijala kao i kuhinja. Zahvaljujući otoku dobivena je dodatna radna površina i dio za skladištenje.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

I u spavaćim sobama je minimalizam vidljiv na prvu. Zahvaljujući walk in ormaru, nije bilo potrebe za dodavanjem dodatnog namještaja. Dovoljno je bilo postaviti noćne ormariće, a od dekoracija je tu samo efektna dizajnerska rasvjeta.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Dječja soba uređena je prema željama mladog vlasnika pa je tako tapeta izrađena s likom Diega Maradone čiji je on veliki fan.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Komentari