MALI STAN ZA NAJAM: u 40 kvadrata stale su čak dvije spavaće sobe

Iako površine svega 40 četvornih metara, stan u staroj zgradi, pomalo nepraktična rasporeda, uspio je stvoriti dvije mini spavaće sobe.

 


Stan u zgradi staroj skoro jedno stoljeće pati od mnogih nedostataka, a jedan od najvećih je skučena kvadratura i izdužen tlocrt. No, unatoč svim organičenostima, vlasnik ga je tijekom jedne adaptacije pregradio i napravio dvije spavaće sobe na mjestu kuhinje. Tako je stvoren stan za najam, idealan za studente ili samca koji želi imati dodatnu sobu za goste.


Sada je svaki kutak stana iskorišten – na mjestu kuhinje su dvije male spavaće sobe, svaka površine oko 6 kvadrata, koja vode jedna u drugu, a s druge strane hodnika je soba od 18 četvornih metara koja ima ulogu dnevne zone.

Foto: Alvhem

Nedostatke stana prekriva stil i mnogobrojni profinjeni i orginalni detalji koji ga čine jedinstvenim. Dodatan šarm mu daju stari vanjski i unutarnji otvori pobojani u bijelu boju te stari seljački drveni pod.

Foto: Alvhem

Foto: Alvhem

S jedne strane prostorije nalazi se jednolinijska kuhinja, a u dva kuta smješteni su blagovaonski stol te sofa s klub stolićem. Odabran je manji blagovaonski stol okruglog oblika kako bi zauzimao manje prostora i kako bi se moglo lakše kretati prostorom.

Foto: Alvhem

Dodatni adut stana je ugodan mali balkon koji u popodnevnim i satima daje obilje sunca te pruža pogled na stražnje dvorište zgrade.

Foto: Alvhem
Komentari