JEDINSTVEN DIZAJN: genijalno ispreplitanje plave, opeke i drva u dvosobnom apartmanu

Prekrasan dvosobni apartman za najam nalazi se u Gdanjsku, gradu na sjeveru Poljske, na Baltičkom moru. Interijer sjajno isprepliće povijesno nasljeđe grada i moderno ljetovalište.

 


Jan Sikora iz poljskog studija Sikora Interiors potpisuje projekt uređenja prostranog dvosobnog apartmana namijenjenog za najam. Apartman se nalazi na sjeveru Poljske, u poznatom lučkom gradu Gdanjsku koji ima bogatu povijest te koji privlači mnoge turiste.

Foto: Tom Kurek

Upravo se u uređenju nastojalo spojiti staro i novo: povijesno naslijeđe Gdanjska s karakterom modernog ljetovališta unoseći zanimljive materijale, teksture, boje i detalje kao i načine obrade pojedinih elemenata.

Foto: Tom Kurek

S komadima namještaja čiji dizajn donosi dozu luksuza, crpeći inspiraciju iz crvene cigle po kojoj je Gdanjsk poznat, starog hrastovog drva i teškog namještaja bogatog detaljima, ovaj apartman spaja jedinstvenu mješavinu modernih i klasičnih elemenata.

Foto: Tom Kurek

Drvene grede potječu iz jedne od starih stambenih kuća u Gdanjsku, te su prenešene ovdje kako bi dodatno ispunile interijer povijesnim nasljeđem.

Foto: Tom Kurek

Ovi svi moćni elementi u kojima se isprepliću rustika, industrijski dizajn i luksuz u kontrastu su s laganim stilom primorske arhitekture i odabirom svijetle nijanse plave koja sve to ublažava. Ona ujedno povezuje staro i moderno.

Foto: Tom Kurek

Njegov pogled na otok Spichrzów i divovske dizalice na gdanjskim dokovima, zajedno s upotrebom duboke svijetloplave boje na zidovima i stropovima, stvaraju u apartmanu umirujuću i primamljivu atmosferu.

Foto: Tom Kurek

Apartman se sastoji od velike spavaće sobe, hodnika i velike centralne prostorije u kojoj je dnevni prostor – kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak. Iz dnevne zone otvorenog koncepta se odlazi u spavaću sobu koja je odijeljena velikim staklenim vratima.

Foto: Tom Kurek

Foto: Tom Kurek
Komentari