SVIJETLA OPEKA I LUKOVI: sjajni stilski pečati u malom dvosobnom stanu

Domovi u kojima od dekorativnih elemenata vlada opeka a u prostornom smislu spavaća soba odvojena staklenom pregradom ili vratima jako su popularni. Vodimo vas upravo u jedan takav prostor – uživajte!

 


Lukovi i opeka ovom manjem dvosobnom stanu od 48 kvadrata u Malmöu daju neodoljiv šarm koji je nemoguće pronaći u suvremenim zgradama. Smješten u zgradi izgrađenoj 1936. godine, stan je izvrsno iskorišten s obzirom na skromniju površinu koju zauzima.

 

Foto: Hemnet

Prvotni raspored malo je mijenjan, kako bi se dobio funkcionalniji i moderniji prostor, koji odgovara suvremenom načinu života. Tako je maknut dio zida između hodnika i kuhinje i dnevnog boravka i spavaće sobe i napravljen luk kao što je između boravka i kuhinje. Kako bi se ostvarila potrebna privatnost, spavaća soba ima i staklena vrata s crnim metalnim profilima, što joj daje moderni industrijski ugođaj.

Foto: Hemnet

Dijelovi zidova su ostavljeni u opeci, čime se također zadržali autentični štih interijera. Dio opeke vlasnici su obojali u svijetlo sivu kako originalna boja opeke, koje ima dosta u prostoru, ne bi zagušila interijer. Ovi originalni elementi – opeka i lukovi naglašeni su suvremenim dodacima poput spomenutih staklenih vrata te definiraju cijeli prostor inspiriran skandinavskim stilom.

Foto: Hemnet

Šarmu koji stvara spoj starog i novog uvelike doprinosi prekrasan parket, visoki stropovi, štukature i tapete cvjetnog motiva na kuhinjskom zidu. Ovakva svijetla i neutralna baza u kojoj dominiraju nijanse sive, koja je jedna od glavnih obilježja skandinavskog stila začinjena je akcentima u vidu žutog prekrivača, zelenom u vidu bilja i ružičaste na ukrasnim jastucima. Upravo su ovi akcenti, potpomognuti crnom dali energičnost ovom prekrasno uređenom prostoru.

Foto: Hemnet

Ovom savršenom dvosobnom stanu doista ništa ne nedostaje – niti elementi udobnosti i modernosti koji su nam danas potrebni, niti šarma ali niti eksterijera u vidu lijepo uređenog i psunčanog balkona tako da se može udahnuti svježi zrak bez potrebe napuštanja kuće.

Foto: Hemnet

 

Komentari