KAD DNEVNI BORAVAK NEMA PROZORA: pogledajte kako to funkcionira u ovom prekrasno uređenom stanu

Sveobuhvatna renovacija trosobnog stana u Bilbau obuhvaćala je i neke preinake u rasporedu. Prema želji vlasnika, kuhinja i dnevni boravak zamijenili su mjesta te su povezani velikim staklenim kliznim vratima kako bi što više prirodne svjetlosti doprlo do boravka koji je ostao bez prozora

 

 


Vodimo vas u elegantan i udoban trosobni stan od 75 kvadrata u svijetlim bež tonovima i svjetlo plavim akcentima. Interijer se nalazi u staroj zgradi u Bilbau a uređenje potpisuje španjolski studio Sube Interiorismo. Stan je tijekom preuređenja prošao i temeljitu renovaciju, uslijed koje su se dogodile i neke izmjene u rasporedu.

Foto: Erlantz Biderbost

 


Dizajneri su planirali da se nekadašnja kuhinja, koja je nezgodno postavljena u sredini stana, i nekadašnja dnevna soba spoje, ali prema želji vlasnika, ove dvije prostorije ipak su zamijenile svoja mjesta.

Foto: Erlantz Biderbost

Vlasnici, bračni par s djetetom, željeli su da kuhinjski prostor s blagovaonicom bude što bliže prirodnom izvoru svjetla i da se može prirodno provjetravati što je bitno zbog svakodnevnog kuhanja. Stoga je učinjen kompromis te je dnevni boravak preselio u središte stana.

Da bi ovaj prostor ipak dobio dovoljno svjetlosti on je s kuhinjom povezan staklenim kliznim vratima s drvenim profilima u bijeloj boji.

Foto: Erlantz Biderbost

Kako bi se prostor boravka doimao veći te hodnik dobio prirodnu svjetlost, srušen je dio zida koji je dijelio ove dvije prostorije. U preostali dio zida stavljen je prozor, a nepravilni ugao kao i niša iskorišteni su kao mjesta za odlaganje.

 

Foto: Erlantz Biderbost

Dok je dnevni boravak uređen u klasičnom stilu, kuhinja je znatno modernija, s poluotokom koji služi kao mjesto za kuhanje ali i brze obroke. U sklopu kuhinje je blagovaonski stol, a u produžetku, uz prozor, fotelja za odmor i čitanje.

Foto: Erlantz Biderbost

Ostatak stana čine dvije spavaće sobe – roditeljska i dječja te dvije kupaonice. Hodnik koji vodi do spavaće sobe iskorišten je kao skladišni prostor, tako da je spavaća soba odterećena velikih garderobnih ormara.

Foto: Erlantz Biderbost
Komentari