MALI STAN U PRIZEMLJU: adaptacijom prostora od 41 kvadrat dobila se radna soba

S obzirom da se nalazi u prizemlju i ima dva ulaza, u ovom stanu imate dojam kao da živite u maloj privatnoj kući. Poseban šarm daju mu zadržane izvorne osobitosti poput unutarnje i vanjske stolarije i polica za knjige

 


Vodimo vas u staru stambenu zgradu staru oko 120 godina. U prizemlju se nalazi mali dvosobni stan od 41 četvorni metar, kojeg su vlasnici nedavno kompletno adaptirali te usput napravili neke prostorne preinake.

Tako je spavaća soba podijeljena na dva dijela te se u jednom, manjem, napravio radni kutak budući da vlasnici često rade od kuće. Jedan od ciljeva adatpacije bio je imati odvojen kućni ured. Ova pozicija je idealna, jer je to ujedno najzavučeniji i najmirniji dio stana.

 

Foto: Alvhem

Osim spavaće sobe i radnog kutka, u stanu se nalaze mala kupaonica te velika soba koja je dnevni prostor s kuhinjom, kutkom za blagovanje te dnevnim boravkom.

Foto: Alvhem

Sve su prostorije vrlo male površine, no pravim izborom namještaja jednostavnog dizajna i neutralnih, svijetlih boja te bez puno detalja i uzoraka stvara se dojam prostornosti. Stan tako izgleda znatno veći.

Foto: Alvhem

Foto: Alvhem

Pored dojma prostornosti, u ovom stanu se osjećate kao da živite u kući. Tome najviše pridonose činjenice da se stan nalazi u prizemlju te da ima dva ulaza – jedan ‘službeni’, iz stubišta zgrade, a drugi s dvorišne strane i njim se direktno ulazi u dnevni boravak i kuhinju.

Foto: Alvhem

Adaptacijom je prostor moderniziran i iskorišten, a kupaonica i kuhinja su u potpunosti obnovljene. No, vlasnici su odlučili zadržati neke autentične elemente koji stvaraju poveznicu s godinom gradnje – velike prozore, police koje su rađene po mjeri te starinska vrata. Upravo taj spoj starih elemenata i modernog uređenja daje stanu poseban šarm i karakter.

Foto: Alvhem
Komentari