MINIMALIZAM S DUŠOM: dvosobni stan od 45 m2 u kojem vladaju savršen sklad i jednostavnost

Vodimo vas u novogradnju, mali dvosobni stan od 45 kvadrata s balkonom koji je za mladu vlasnicu sjajno uredio Aleksej Ivanov iz studija Lineout Design.

 

 


Ravne i stroge linije, tamni tonovi, bez puno detalja i uzoraka… tako bismo mogli na prvu okarakterizirati ovaj mali dvosobni stan u novogradnji. Detaljnijim razgledom može se primijetiti savršeno organiziran i iskorišten prostor površine 45 kvadratnih metara. Sve ovo odgovor je na zahtjeve i želje vlasnice koja je ljubiteljica jednostavnosti i minimalizma te je sklona tamnijim tonovima.

Dizajner Aleksej Ivanov iz studija Lineout Design, priznaje da je s klijenticom bio na istoj valnoj duljini, što se tiče stila i ideja tako da mu je zadovoljstvo bilo osmišljavati interijer.

“U mojoj praksi ovo je vjerojatno najlakši i najbrži projekt. Nakon prve komunikacije s vlasnicom, sve je bilo jasno: vrlo je jasno opisala kako vidi svoj interijer, svi primjeri koje je poslala bili su u istom stilu i u istom raspoloženju, što je doista rijetkost. Pored toga, jako su mi se svidjele njezine ideje i prijedlozi”, prisjeća se dizajner.

Foto: Dmitrij Cirenščikov

Dizajner je iz male kvadrature postigao maksimum, ali za to je bilo potrebno intervernirati u tlocrt prilikom gradnje zgrade. Klijentica je trebala kombinirani prostor kuhinje-dnevnog boravka s kutkom za blagovanje, radni prostor, odvojenu spavaću sobu i što više sustava za odlaganje.

Kako su želja bili tamni tonovi, zid koji dijeli hodnik od dnevnog prostora je maknut kao i poluzid koji je dijelio kuhinjski dio od dnevnog boravka. Tako bi prostor izgledao još skučeniji.

Foto: Dmitrij Cirenščikov

No, morali su odustati od ideje instaliranja staklene pregrade između spavaće sobe i dnevnog prostora i ostaviti zid, što je utjecalo na konačni dizajn interijera i postavljanje radnog kutka na taj zid.

Foto: Dmitrij Cirenščikov

Sav namještaj rađen je po mjeri a prema dizajnerovim zamislima koje su slijedile glavnu ideju interijera: sve linije prostora ulijevaju se jedna u drugu. Tako, na primjer, blagovaonski stol, koji je također napravljen prema skicama arhitekta, stoji u liniji sa spremištem u hodniku i spavaćoj sobi, a dubina sofe, koja je jedina svijetla točka u sivoj unutrašnjosti, odgovara širini susjednog zida.

Komentari