DRVENI MINI DOM NA KOTAČIMA: već dugo nismo vidjeli nešto ovako slatko

Iako možda ne spadate u ljubitelje malih kućica, ovo preslatko zdanje zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnim. Na Facebooku smo pronašli P’tit nid mobile (franc. malo mobilno gnijezdo), drvenu kućicu na četiri kotača koja može biti izvrsna nastamba za kampiranje, ali i stalan život

 

 


Mlada Šveđanka Ana Malmberg, koja s obitelji živi na jugu Francuske, pomogla je svome prijatelju Romainu Lemonnieru u osmišljavanju drvene kućice, koja je uistinu posebna, kako svojom vanjštinom tako i unutarnjim izgledom. Lemonier je bio zadužen za tehničke elemente, dok je Ana bila zadužena za stiliziranje.

Foto: Anna Malmberg

Tako je zajedničkom sinergijom nastala P’tit nid mobile (prev. franc. Malo mobilno gnijezdo) koja je dobila posve novo značenje kada ju je kupio beskućnik jer bi to moglo biti rješenje za zbrinjavanje ljudi bez krova nad glavom, privremeno ili za stalno. Novopečeni vlasnik je naime naslijedio nešto novaca te je bio u mogućnosti napokon imati svoj dom. Odlučio se za P’tit nid mobile i sada uživa u, kako kaže, ‘svom dvorcu’.

Foto: Anna Malmberg

Ani i Romaineu za gradnju kućice neobična, zakrivljenog oblika i s terasom bilo je potrebno preko tri mjeseca. Unutrašnjost kućice je vrlo praktična i organizirana je na dva nivoa. Na prvom su s jedne strane kuhinja, a s druge mala klupa za odmor i kupaonica. Iznad kuhinje nalazi se izlaz na terasu, a iznad kupaonice madrac za spavanje te noćni ormarić.

Foto: Anna Malmberg

Drvo je sveprisutno u P’tit nid mobile, bilo izvana, bilo iznutra, a njegova svijetla nijansa ne zamračuje prostor, u čemu joj pomažu i veliki prozori na bočnim stranama. Upravo to, kao i originalan namještaj od drveta i praktična rješenja čine ovu kućicu posebnom te savršenom i za stalan život.

Foto: Anna Malmberg
Komentari