JEDNOSTAVAN STAN OD 48 M2: sjajan odabir boja i dobro iskorišten prostor glavni su aduti

Neutralne i tople zemljane boje kao i jednostavnost definiraju ovaj funkcionalni dvosobni stan u Gdanjsku, gradu na sjeveru Poljske. Za ovakav izgled zaslužan je dizajnerski studio IP-Design.

 


Stan površine 48 kvadrata u novogradnji u Gdanjsku primjer je dobre funkcionalnosti i iskorištenosti prostora kao načina kako možete postići jednostavnost u svome domu. Interijer ujedno pokazuje i kako možete kombinirati minimalizam i skandinavski dizajn i pritom postići toplinu u prostoru.

Foto: IP-Design

IP-Studio zadužen za projekt uređenja to je učinio kombinacijom svijetlih neutralnih tonova bijele i sive, uz dodatke svijetlo zelene nijanse koju se često naziva i kadulja zelena te svijetlim uzorcima drveta. Prigušene boje dale su opuštenu i intimnu atmosferu domu, a da ga pritom nisu zagušile.

Prostorije nisu velike pa je to bio jedan od ciljeva prilikom uređenja. Ovakvim odabirom boja stan izgleda prozračno i vizualno veći, a šarm i svježinu dalo je bilje, cvjetni i motivi prirode na slikama.

Foto: IP-Design

Sastoji se od ulaznog prostora koji vodi u dnevni boravak s kuhinjom na jednoj strani, a na drugoj u malu spavaću sobu koja ima i walk-in garderobu te usku malu kupaonicu od svega 3,5 četvorna metra.

Foto: IP-Design

Unatoč maloj površini dvije glavne prostorije – dnevnog boravka i spavaće sobe, u njima se našlo mjesta za radne stolove i skladišni prostor, što je bila želja vlasnika. Njegov zahtjev bio je što više pretinaca i ormara uz zadržavanje što više slobodnog prostora, što je dizajnerima i uspjelo.

Foto: IP-Design

Za vizualno povećanje prostora, pored odabira boja, korišteni su i veliki zrcalni paneli te minimalistički dizajn namještaja odnosno njegove čiste i ravne linije.

 

 

Komentari