STILSKI RAJ NA ŠOLTI: zavirite u apartman kojeg je uredila vlasnica Vesna

Ovo je ipak malo drugačiji apartman od onih koje smo navikli viđati na našoj obali. Kombinacija boho stila, vintagea i elegancije stvorila je topao i opuštajući interijer s prekrasnim pogledom na more

 


Prvo nam je za oko zapao njezin dom u Rupotinama iznad Solina, i to iz puno razloga – od koncepta prostora, ideja pa do detalja, u što se možete uvjeriti ako kliknete na link ispod. A sada nas je oduševio apartman na otoku Šolti, koji je ljetna rezidencija Vesnine obitelji. Apartman od 65 četvornih metara nalazi se u sklopu kuće, ali ima zaseban ulaz, što je svakako prednost.

KAO IZ ČASOPISA: ugodan dvoetažni dom za četveročlanu obitelj s pogledom na Split

 

FOTO: PRIVATNI ARHIV

FOTO: PRIVATNI ARHIV

Prvo što će vjerojatno svatko primijetiti jest stil uređenja, neobičan za naše apartmane na moru. Dominira inspiracija boho stilom i vintageom, što prostoru daje posebnost, ali i iznimnu toplinu i šarm. Zemljani tonovi, prirodni materijali, starinski detalji kao i elementi koji donose eleganciju stvaraju jedinstven ugođaj upotpunjen prekrasnim pogledom na more.

FOTO: PRIVATNI ARHIV

FOTO: PRIVATNI ARHIV

“S obzirom na položaj apartmana i pogled iz sobe i dnevnog boravka na more i prirodu, apartman baš traži taj coy ugođaj. Zato sam željela ovdje stvoriti dojam topline, opuštenosti i udobnosti, ali opet s dozom elegancije. Tako su kauču i stolicama zelena boja i drvo dali toplinu, dok su baršunasti materijal i zlatni detalji dali dozu elegancije”, opisuje Vesna inspiraciju koja ju je vodila u uređenju.

 

FOTO: PRIVATNI ARHIV

“Otvorene drvene police u kuhinji, dosta drvenih detalja, kamin i puno različitih tekstura i materijala doprinijelo je tome da se osjećamo ugodno i opušteno u njemu. Definitivno je tome doprinjela i whiskey baršunasta fotelja koja je se svojim dizajnom, udobnošću i bojom savršeno uklopila u ovaj interijer”, dodaje.

FOTO: PRIVATNI ARHIV

U tome joj je pomagao i suprug s kojim ima građevinsku tvrtku, što im je uvelike olakšalo izvedbu.

Dodatna posebnost apartmana jest i što je na posljednjem katu pa dijelovi stropa nisu standardne visine – na nekim dijelovima su niži, a na nekima viši tako da visina u sljemenu iznosti skoro pet metara. Kosine su vješto istaknute, pa prostor dobiva na atraktivnosti.

“Najveći izazov je bio smjestiti namještaj na mjestima gdje kosine počinju a visina je samo 1,2o metara”, ističe Vesna.

FOTO: PRIVATNI ARHIV

Ulaz u apartman je na nižoj etaži, tako da do prostorija vode uske stepenice – dnevnog boravka, kuhinje, blagovaonice te dviju soba. Budući da je dnevni prostor povezan u jedan sa stepeništem, spavaće sobe kao i kupaonica s malim hodnikom su odijeljene kliznim vratima.

 

FOTO: PRIVATNI ARHIV
Komentari