IDEALNO UTOČIŠTE: mala kamena kuća skrivena među zelenim brijegovima

Stara kamena kuća u engleskoj pokrajini Cornwall nakon adaptacije postala je idealno mjesto za odmor. Kamen i okoliš daju joj posebnu draž kao i stil uređenja unutrašnjosti

 


Kamene kuće imaju posebnu draž, a kada su modernizirane odnosno svojom unutrašnjošću prilagođene potrebama suvremenog čovjeka, onda su one prava dragocjenost. Upravo toga bili su svjesni vlasnici stare kamene kuće u mjestu Pixie Nook na jugozapadu Engleske te su je, budući da i sami žive na selu u staroj kući, odlučili preurediti za najam. Nakon preuređenja, kuća doista izgleda senzacionalno.

Foto: uniquehomestays.com

Potpuno je modernizirana u smislu dovođenja vode i svih drugih instalacija, a stilom uređenja nastoji prizvati neka stara vremena i ponuditi jedinstvenu atmosferu, kao iz bajke.

Ulaskom u kuću nalazite se odmah u kuhinji i hodniku, a u produžetku je mali dnevni boravak, spavaća soba i kupaonica.

Foto: uniquehomestays.com

Kuhinja odmah na ulazu pokazala se vrlo praktična jer je povezana sa malom terasom na kojoj je stol koji može poslužiti za objedovanje. Oko kuće nalazi se još nekoliko oaza gdje se može sjediti u hladovini među cvijećem, pa čak i okupati u velikom drvenom ‘bazenu’ odnosno velikoj hidromasažnoj kadi.

Foto: uniquehomestays.com

Unutrašnjost je u potpunosti obnovljena, a stari kameni zidovi sanirani i obojeni u bijelu boju, što je prostor učinilo svjetlijim. Mali vanjski otvori te strop niži od standardne visine smanjuju naime ulaz prirodne svjetlosti.

Foto: uniquehomestays.com

Stari drveni podovi kao i grede obnovljeni su novim slojem boje, kao i stari komadi namještaja. Ovako uređeni zidovi i podovi stvaraju posebno intimnu atmosferu u malim prostorijama. Kombinacije boja kao i stari restaurirani namještaj stvaraju pomalo boemski ugođaj, dok žuta nudi toplinu i osjećaj sunca.

Foto: uniquehomestays.com

Tkani i ručno rađeni komadi čine šarmantne akcente te daju osjećaj prirodnosti, nesavršenosti i udobnosti.

 

Komentari