Odvažne nijanse i uzorci u trosobnom apartmanu od 47 kvadrata

Stan od 47 četvornih metara kojeg su vlasnici namijenili za najam, zanimljiv je spoj jakih boja i intenzivnih uzoraka inspiriranih prirodom.

 


Uređenje interijera za kratkoročni najam ima svoja pravila. Mora biti originalan, kako bi privukao pažnju potencijalnog gosta. Istovremeno se, međutim, treba  voditi računa da mora biti jednostavan za održavanje, praktičan i funkcionalan i udoban.

Dizajnerica interijera Ewa Tarapata uspješno je izvršila ovaj težak zadatak, apartman od 47 kvadrata u mjestu Białka Tatrzańska u poljskim Tatrama, planinskom djelu poznatom po brojnim skijalištima. I vlasnici ovoga apartmana računaju najviše na goste koji će doći na skijanje i razne wellness programe.

Foto: Mateusz Gąska

ZELENA KUHINJA

Stan se sastoji od dnevnog dijela s kuhinjom, blagovaonicom i prostorom za opuštanje, te dvije male spavaće sobe i kupaonice. Srce interijera je dnevni dio, kojim dominira čajna kuhinja s gornjim frontama u intenzivnoj zelenoj boji. Donji kuhinjski ormarići su u toplom dekoru drveta, a prostor optički povećava visoki garderobni ormar pored njih, s ogledalima na frontama. Cjelinu izvrsno nadopunjuju crna radna ploča i dodaci, poput kuhinjske slavine ili električnih aparata.,

Odmah do kuhinje nalazi se mini blagovaonica s okruglim drvenim stolom  i upečatljivim zelenim stolicama.

Foto: Mateusz Gąska

ŠARENI DNEVNI BORAVAK I TAPETE KOJE SKRIVAJU VRATA

U dnevnom dijelu smjestila se jednostavna i moderna, bež kutna garnitura koju je dizajnerica kombinirala s minimalističkim crnim stolićem i foteljom u pastelno ružičastoj. Ali neprikosnovena zvijezda dnevnog boravka svakako su tapete s cvjetnim motivima. Prekrasno cvijeće na suptilnoj sivoj pozadini nije samo nevjerojatan ukras interijera. Naime, tapetama su obložena vrata sa skrivenim dovratnikom koja vode u dvije spavaće sobe. Zahvaljujući tome, uređenje je poprimilo moderan, minimalistički karakter.

Foto: Mateusz Gąska

SPAVAĆE SOBE U PASTELNIM TONOVIMA

I pastelna paleta boja u kombinaciji sa zelenom i cvjetnim motivima također je prisutna u dizajnu obje spavaće sobe koje odišu ugodom i elegancijom. Udobni kreveti imaju tapecirana zelena uzglavlja, a na zidu iza kreveta nalaze se moderne, cvjetne tapete.

Foto: Mateusz Gąska
Foto: Mateusz Gąska

Zeleni, crni dodaci, sivi i ružičasti elementi također se mogu pronaći u maloj, elegantnoj kupaonici u kojoj je prilično zastupljeno drvo koje je dalo toplinu hladnim materijalima.

Foto: Mateusz Gąska
Komentari