Savršen odmor u 10 kvadrata: moderna drvena koliba s pogledom na jezero

Mala drvena kućica na kanadskom otoku Galiano prostire se na svega 10 kvadratnih metara interijera – visina malo veća od standardne omogućila je i mezanin na kojem se nalazi krevet, dok su u donjoj etaži mini kuhinja s boravkom koji se širi na terasu s drvenim deckingom

 

 

Od mjesta vjenčanja do vikendice koja će biti savršen bijeg vlasnicima od gradske vreve Vancouvera, “sudbina” je male drvene kućice čiji koncept potpisuje kanadska tvrtka Trim Studio. Moderna verzija šumske kolibe, s kosim krovom i velikim otvorima koji gledaju na jezero Galiano rađena je za mladi par Chris i Ali, koji tu namjeravaju reći svoje “da” pred prijateljima i rodbinom, te se tijekom godine, kada im se ukaže prilika, odmarati u njoj.

 

Interijer se prostire na svega 10 četvornih metara i sastoji se od kuhinje s boravkom te spavaće sobe na katu točnije mezaninu. Do spavaonice vode stube ispod kojih je toalet, dok se tuš nalazi s vanjske strane kolibe, ali je zaklonjen drvenim panelom. Minijaturni privremeni dom veliki adut ima i u eksterijeru – terasi s roštiljem koja služi kao produženi dnevni boravak te dodatnoj terasi na kojoj je jacuzzi. I naravno, velikom travnjaku sa šumom koji stvara dojam slobode i prostranosti.

 

Komentari