DVIJE ETAŽE U SAMO 40 KVADRATA: fantastičan mali dizajnerski apartman u Rovinju

Javnost ga je upoznala kao glazbenika, a sada se njegovo ime i rad sve više vežu uz dizajn. Matteo Cetinski posljednjih nekoliko godina uspješno se bavi produkt dizajnom te uređenjem interijera. Donosimo njegov posljednji projekt, šarmantni mali apartman inspiriran tradicijom Mediterana

 

 

 

Ljubitelje dizajna oduševili su njegovi ladičari i komode iz linije Chilim. Šareni etno uzorci u kombinaciji s krznom i metalom doista su bili upečatljivi. Tako je otprilike svoj iskorak u svijet produkt dizajna i dizajna interijera najavio Matteo Cetinski, kojeg smo do tada poznavali kao glazbenika. Danas se uglavnom bavi interijerima, a njegov posljednji projekt je uređenje malog apartmana u njegovom gradu Rovinju.

 

Foto: Matteo Cetinski Design

Apartman nazvan SALT površine je 40 kvadrata i prostire se na dvije etaže. Na prvoj etaži nalazi se otvoreni dnevni dio s mini kuhinjom i malim stolom za blagovanje te dnevni boravak. Iz dnevne zone vode uske stepenice do gornje etaže na kojoj su smješteni spavaća soba s produženim garderobnim prostorom i kupaonica.

 

Foto: Matteo Cetinski Design

Prostor je opremljen s vrlo malo namještaja – tek nužnim komadima, što je posve razumljivo s obzirom na namjenu turističkog najma, ali i skučenu površinu. Matteo Cetinski želio je stvoriti svijetao prostor s dominacijom bijele boje uz dodatke drvenih elemenata, i to baš onakvih kakve možemo naći na plaži, nakon što ih more i sol izbijele. Ova inspiracija je došla nakon što je odabrao naziv apartmana.

Foto: Matteo Cetinski Design

Uređenje je, kao i u svim interijerima koje radi na obali, inspirirano nasljeđem Mediterana, i to sa svih strana. Tako su primijetni utjecaji Grčke, Francuske, Italije, pa čak i Maroka. Sveprisutnom bjelilu, pored drveta, dodan je drugi topli element – opeka koja se nalazi na nekim zidovima. Drvene stropne grede uz bijelu osnovu definiraju prostor, a sve je rezultiralo jednostavnim, pročišćenim i pomalo asketski uređenim prostorom koji unatoč tome ima toplinu, mekoću i šarm.

Foto: Matteo Cetinski Design

Budući da se bavi i produkt dizajnom i voli izrađivati te restaurirati predmete, Matteo je neke elemente u apartmanu sam napravio. U dnevnom boravku to je stolić od tri panja koje je dizajner pronašao na plaži te ih transformirao u mali komad namještaja, dok su stara vrata pretvorena u zidnu dekoraciju s vrlo efektnom crno-bijelom fotografijom. Stol u blagovaonici je stari primjerak koji je obnovljen, baš kao i stolice. Matteo je većinu dekoracija i detalja izradio za vrijeme izolacije, krativiši tako vrijeme stvarima koje su ga smirivale i donosile pozitivu.

Foto: Matteo Cetinski Design

Pored uređenja interijera, od kojih su neki u njegovu vlasništvu i služe u svrhu najma (kao što je aparman SALT) ili prodaje, Matteov studio (@matteo.cetinski.design)  ima znatno širi opseg djelatnosti i radi po principu ‘ključ u ruke’.  On i njegovi djelatnici posreduju u pronalasku nekretnine za najam ili kupoprodaju, ali će se pobrinuti i za kompletnu adaptaciju i detaljno uređenje interijera.

Isto tako, studio će preuzeti brigu o najmu nekretnine – od oglašavanja na airbnb-u i Booking.com-u do dočekivanja gostiju i čišćenja.

Komentari