DIVNA OAZA ZA ODMOR: ova kuća nakon adaptacije zasjala je u bojama ljeta

Otok Mallorca dom je ovoj prekrasnoj kući za odmor koju je dizajnirala engleska arhitektica Natalie Phillips. Na dizajnu kuće radila je s arhitektom interijera Rafaelom du Rafaelom Vidalom iz studija Taroms Arquitectes.


Predstavljamo vam prekrasan projekt obnove stare kuće za odmor koji potpisuje studio Taroms Arquitectes na Mallorci u suradnji s arhitekticom Natali Phillips iz NP Interiors. Kuća se nalazi u Španjolskoj, na otoku Mallorci i ima svijetao i prozračan raspored s primamljivim dizajnom.

FOTO: MI CASA

Ciljevi renovacije su bili brojni, a najznačajniji je proširenje stambenog prostora na trijem i dvije sobe. U prizemlju je stvorena jedinstvena dnevna zona uklanjanjem svih pregrada. Sastoji se od dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje s otokom, stvarajući veliku prostornu percepciju koja omogućuje protok prirodnog svjetla.

FOTO: MI CASA

Ovo također pomaže vizualnom povezivanju životnih okruženja, iako je svako područje dobro definirano stupovima, visinskom razlikom i rasporedom namještaja. Stvoren je lijep kontrast tekstura između kamenih zidova i kontinuiranog betonskog poda, što pomaže u širenju svjetla.

FOTO: MI CASA

Interijer ima dobro definirane prostore sa strukturalnim stupovima, dok razlika u razini u hodniku označava prijelaz između dnevnog dijela i kuhinje. Raspored namještaja pomaže definirati svako životno okruženje.

FOTO: MI CASA

Ono što će se mnogima najviše svidjeti u ovoj kući je primamljiv i prozračan dizajn te otvoren i prostran koncept interijerima te atmosfera ugode i pravog ljetnog štiha. I vedrine i životnosti! Tome uvelike doprinosi prekrasan bazen, savršen za zabavu prijatelja i obitelji. Natkriveni trijem nudi produžetak interijera gdje se tijekom cijele godine može uživati u objedovanju na otvorenom.

FOTO: MI CASA

 

Komentari