Moderan stan od 35 m2 oduševljava svojim dizajnom i funkcionalnošću

I kad mislite da ste vidjeli sve mogućnosti kako se može iskoristiti prostor u malim stanovima i osmisliti dodatna soba u jednosobnom stanu, ovaj primjer će vas razuvjeriti. I oduševiti!

 

U malim stanovima sve je, ako se inzistira na funkcionalnosti, isplanirano do posljednjeg milimetra. Pritom stil ne mora trpjeti, baš kao što je vidljivo na primjeru interijera od 35 četvornih metara u São Paulu. Svi sadržaji su zastupljeni, a prostor je sjajno uređen. Dominantne bijele nijanse, potpomognute bež i blijedo ružičastom te staklenom stijenom stvorili su prekrasnu cjelinu. Ovo je jedan od stanova za koji bismo mogli reći da ima ‘ono nešto’.

Uređenje potpisuju brazilski arhitekti iz Estúdio Ela Arquitetura i dizajner Carol Dantas koji su osmislili stan za mladi par. Kako često primaju goste i vole druženja u svome domu, dizajner i arhitekti od balkona su napravili malu zonu za druženje, povezanu s dnevnim boravkom, tako da to istovremeno čini jedan prošireni prostor.

Budući da je stan malen i uzak arhitekti su skladišni prostor smjestili visoko, kao zidne elemente te su koristili staklene elemente za odvajanje prostora za spavaću sobu, no bez njegova zatvaranja. Tako je spavaonica odijeljena od ostatka stana staklenom stijenom koja je učinila da se stvori privatnost u tom dijelu, ali i da prostor dnevne sobe ne izgleda skučeno. Ovako izgleda prostraniji nego što jest, prozračan i pun svjetla.