TOPLO I SA STILOM: sjajan interijer s naglaskom na prirodne materijale, zelenilo i zemljane tonove

Vodimo vas na jugozapad Poljske, u moderni trosobni stan u centru Wrocława čije sjajno uređenje potpisuje mladi dizajnerski studio Na Antresoli

 

 

Svaki interijer treba imati barem dašak topline, naročito ako je riječ o stambenom prostoru. I dok ured ili neki javni prostor može podnijeti strogi minimalizam i svako odsustvo detalja (iako ni to ne bi trebalo biti tako), u životnom prostoru su toplina, ugoda i atmosfera doma itekako bitni. U takvom interijeru dobro se osjećaju ne samo vlasnici nego i gosti.

Foto: Na Antresoli

Stoga je to jedan do glavnih zahtjeva koji klijenti stavljaju pred dizajnere i arhitekte, a takav je slučaj bio i s ovim interijerom koji vam predstavljamo. Trosobni stan od 65 četvornih metara, koji se nalazi u centru Wrocława, vlasnici su dali u potpunosti renovirati prije useljenja, a za novi izgled angažirali su mladi dizajnerski studio Na Antresoli. Također, želja im je bila otvaranje kuhinje prema ostatku dnevnog prostora te rušenje zida prema hodniku.

Foto: Na Antresoli

Kuhinja je malo izdvojena od dnevnog boravka i blagovaonice, no jedan srušeni zid povezuje je s njima. Rušenje zida u hodniku omogućilo je više svjetla u tom prostoru kao i unošenje tamnih boja, odnosno crne u dio u kojem je ormarić za cipele s klupicom. To je ujedno najtamniji dio u interijeru, koji je opremljen svijetlim neutralnim tonovima sive i bijele.

Foto: Na Antresoli

Njima su, pored crne, suptilno dodani akcenti smeđe, svijetlo zelene i tamno plave. Topli smeđi tonovi, kao i prirodni materijali poput drveta i pletenine unijeli su željenu toplinu, a bilje je osvježilo prostor. Tako se i dominantni skandinavski stil pretvorio u bezvremenski, potpomognut nekim klasičnim komadima namještaja – drvenim stolicama, drvenim krevetom i kožnom kutnom garniturom.

 

Komentari