Momački stan s galerijom: pogledajte kako je efektno proširen dnevni prostor

Stan na posljednjem katu zgrade postao je novi dom za mladoga samca. Želio je zatvoriti lođu kako bi dnevni prostor postao što širi, a dizajneri su mu predložili i širenje stvaranjem galerije, budući da je strop bio iznimne visine

 


Vlasnik dvosobnog stana u starijoj zgradi angažirao je dizajnerski studio Ksenije Mecenzeve kako bi prostor bio prilagođen njegovim željama i svaki kutak pomno osmišljen.

Također je želio da se dnevni boravak proširi na lođu, jer mu se ovako činio skučenim, a želja mu je da dnevni prostor ima što više mjesta za njegovo društvo. Sviđala mu se ideja kuhinjskog šanka za brze obroke, ali nije htio odustati od klasičnog blagovaonskog stola, koji bi mu poslužio i za kartanje s prijateljima.

Foto: Sergej Krasjuk

Proširenjem na lođu dnevni prostor je dobio četiri kvadrata više u koje je smješten blagovaonski stol sa stolicama, a visoki prozori puštaju dovoljno prirodne svjetlosti te nude divan pogled na centar grada.

Micanjem blagovaonskog stola pored prozora, stvorili su se kvadrati na dnevni boravak te komotnu sofu i veliki tv ekran, ali i kuhinju sa šankom. Ulazni prostor povezan je sada s dnevnim kako bi se sve činilo prostornije.

S obzirom na to da vlasnik ne kuha baš često, stvorena je mala kuhinja koja ima sve potrebno, dok je naglasak u dnevnom prostoru stavljen na sam boravak – sofu i tv.

Foto: Sergej Krasjuk

Budući da se stan nalazi na posljednjem katu i ima veću visinu stropa, dizajnerica je predložila stvaranje galerije s kutkom za čitanje i gostinjskom sobom. Novostvoreni prostor nalazi se iznad kuhinje, ulaznog prostora i kupaonice, a do njega se dolazi stepenicama iz dnevnog prostora. Dodatna proširenja donijela su novih 20 četvornih metara prostora!

Foto: Sergej Krasjuk

Pravilno zoniranje i funkcionalno korištenje prostora omogućilo je stvaranje dojma prozračnosti. Uređenjem inspiriranim industrijskim stilom i klasikom nastojalo se stvoriti muški stan u kojem je sve podređeno vlasnikovom načinu života, a istovremeno imati funkcionalan i ugodan prostor. Sive nijanse i crni akcenti udruženi s plavom i prirodnim drvetom stvorile su jedinstven prostor u kojem je lijepo boraviti.

Komentari