RAPSODIJA BEŽ TONOVA: vrhunski uređen dom njemačke blogerice i fotografkinje

Kada je u pitanju uređenje interijera, prirodno je zapitati se koja je to najljepša boja i stil kojim možemo ukrasiti svoj dom. Iako su ideje o bojama i stilovima uređenja interijera subjektivne i trebaju se temeljiti na osobnim preferencijama, postoji jedna boja kojom su opsjednuti svi ljubitelji modernih interijera, koja svojim izgledom daje poseban ugođaj. Riječ je o apsolutnoj kraljici neutralnih tonova, bež boji, čija popularnost nesumnjivo raste.

 


Bež boja, osim što djeluje umirujuće, pruža osjećaj sigurnosti, blagostanja i udobnosti, izuzetno je svestrana i odlično se može kombinirati s većinom stilova uređenja interijera.

Foto: @haus_tannenkamp


Već duži period zastupljena je u svijetu interijera i spada kao jedan od najčešćih i najsigurnijih odabira prilikom uređenja. Ukrašavanje bež bojom i neutralnim tonovima u prošlosti je bilo na glasu kao sivo i dosadno, ali u današnje vrijeme je sve samo ne to.

Ponovnim pojavljivanjem u svijet interijera otkriva nam snagu svoje zemljane neutralnosti stvarajući svijetle, mirne i nježne interijere. Bež nijanse odišu prozračnošću, stvaraju harmoniju, daju određenu lakoću prostoru i čine da i najmanji prostor vizualno izgleda veće.

BEZVREMENSKA KLASIKA: sjajno uređen interijer koji će uvijek privlačiti poglede

Foto: @haus_tannenkamp

Također se izvrsno slaže sa širokim spektrom naglašenih boja i nudi prostoru mogućnost za stvaranjem svih vrsta izgleda, od šik i sofisticiranog do opuštenog “countryja”. Bez obzira na to jeste li već ovisni o skandinavskim interijerima ili ste tek otkrili nordijski stil življenja, ova kuća koju smo izdvojili oličenje je savršenstva i elegancije koja ostavlja bez daha.

Spavaća soba u skandi stilu: svijetli tonovi i jednostavnost, no prije svega dobar i udoban krevet

Foto: @haus_tannenkamp

Sarah von Heugel, njemačka fotografkinja i autorica knjige “Scandinavian living” sa preko 330 tisuća pratitelja na svom IG profilu @haus_tannenkamp, oduševila nas je ovim stilom uređenja o kojem sve detalje možete pronaći u njenoj knjizi prepunoj nadahnutih slika obnove prije i poslije.

Kroz pet poglavlja pronaći ćete praktične savjete i inspiraciju za uređenje svog doma.

Asortiman skandinavskog života svakako će učiniti vaša četiri zida još ljepšim, pa vam u nastavku donosimo pravu rapsodiju neutralnih tonova za svakodnevnu inspiraciju. 

SAVRŠEN BALANS BOJA: zavirite u dom influencerice i inspirirajte se raskošnom paletom neutralnih nijansi

Foto: @haus_tannenkamp

Sav interijer prožet je paletom predivnih nijansi nadahnute prirodom, te je pravi užitak za oči. S ovim neutralnim tonovima i kombinacijama boja čak i minimalno namješten prostor izgleda vrhunski.

PO MJERI MLADE OBITELJI: stara kuća postala je veseo, razigran i prozračan dom

Foto:@haus_tannenkamp

Kuća je smještena na rubu šume tako da osim očaravajućeg interijera i sama lokacija kuće je bajkovita sa predivnim zelenim okruženjem i pogledom.

Foto:@haus_tannenkamp

Prirodni tonovi u kombinaciji s drvom mogu biti izrazito stilski i spektakularni, te istovremeno  stvoriti  nevjerojatnu atmosferu u našim domovima. Ne preostaje vam ništa drugo već da “živite sa stilom – živite nordijski”!

Foto:@haus_tannenkamp

Komentari