Sve samo ne običan dom popularne glumačke zvijezde

Američka glumačka zvijezda Robert Downey jr. u svemu je osebujan – od uloga neobičnih i upečatljivih karaktera koje mu dodjeljuju redatelji, preko svoga života u kojem je prošao sve i svašta pa sve do doma u kojem živi sa suprugom Susan. Zavirite u njegovo carstvo u Hamptonu

 

Stara vjetrenjača postala je elegantan, šarmantan i otkačen dom glumca Roberta Downeya Jr-a i njegove supruge Susan. Iako uređen uz suradnju s dizajnerima – Joea Nahema i studija AD100, njihov domu u Hamptonsu nedaleko od New Yorka, koji je poznat kao vikend oaza bogataša, posve odražava njihove životne navike i njihove osobnosti. Veliki su ljubitelji umjetnosti i to je vidljivo u svakoj prostoriji. Ulja na platnu, umjetničke instalacije i plakati ispunjavaju njihov dom i odabrani su po njihovu guštu.

Foto: François Dischinger

“Željeli smo nešto što nismo vidjeli milijun puta u svim drugim stanovima i kućama”, kaže Robert o svom domu kojeg krasi i divna zelena okućnica u kojoj uživa sa svojom obitelji – suprugom i djecom. Da upravo ovo imanje postane njihov novi dom zaslužan je dizajner Nahem i njegov partner Jeffrey Fields koje je Downey zamolio ako nađu neku osebujnu parcelu. I to se uskoro dogodilo – vjetrenjača iz 19. stoljeća, prvobitno izgrađena kao igraonica, transformirana u funkcionalan životni prostor nadogradnjom dodatnog objekta.

Foto: François Dischinger

Čim su njegovi klijenti kupili imanje, dali su svom dizajneru Nahemu samo šest tjedana da ga pretvore u idealno obiteljsko utočište koje će odražavati avanturistički i estetski ukus para te nuditi udobnost njihovoj djeci, petogodišnjem Extonu i trogodišnjoj Avri.

Pogledajte u galeriji kako izgleda unutrašnjost njihova doma, te u video prilogu!

 

 

 

Izvor: Architectural Digest 

Komentari