DIVAN OBITELJSKI DOM: poigravanje bojama stvorilo je istovremeno razigran i smirujući interijer

Bogati kolorit i obilježja skandinavskog stila skladno se spajaju s modernim štihom u funkcionalnoj gradskoj kući za mladu obitelj u blizini Moskve. Zavirite u projekt ANC concept studija

 

 


Vodimo vas u novouređenu kuću mlade moskovske obitelji koja je svoj novi dom pronašla na periferiji glavnog ruskog grada. Projekt uređenja vlasnici su povjerili arhitektima Kirilu Ustinovu i Peteru Lukjanovu iz studija ANC concept.

“Vlasnik je naš dugogodišnji poslovni suradnik, pa je bio upoznat s našim projektima i načinom na koji radimo. Zahvaljujući tome, rad se temeljio na potpunom povjerenju, dobili smo slobodu u konceptu uređenja, koje je bilo ograničeno samo proračunom”, otkrili su za rusko izdanje Elle Decoration arhitekti Ustinov i Lukjanov.

Arhitekti Kiril Ustinov i Peter Lukjanov / Foto: Dmitrij Čebanenko

Cilj je bio stvoriti ugodan, smirujući i moderan prostor sa skandinavskim elementima, budući da se takav stil sviđa vlasnicima. Arhitekti su se stoga držali načela jednostavnosti, a u želji da joj daju posebnost, koristili su boje te su se pobrinuli da zidovi u nijednoj prostoriji ne budu bijeli.

Foto: Dmitrij Čebanenko

U cijelom interijeru vlada bogati kolorit – u nekim sobama kombinacije su kontrastne, a u drugima ‘nijansirane’. No, pored obilnog korištenja boja, pomnim odabirom nijansi plave, sive, žute, zelene, ružičaste i narančaste interijer je zadržao toplu, ugodnu i smirujuću atmosferu.

Foto: Dmitrij Čebanenko

“Raspored kuće je standardan: u prizemlju je dnevni prostor – kuhinja, blagovaonica i boravak, soba za goste, kupaonica te kotlovnica a na katu je privatni prostor s tri spavaće sobe, garderobnim prostorom te kupaonica”, opisuju arhitekti.

Foto: Dmitrij Čebanenko

Dizajn stepenica može se smatrati jednim od najsjajnijih akcenata ovog interijera. Kao ograda, dizajneri su koristili ploču od obojenog MDF -a (medijapana), prekrivenu rukohvatom od hrastovine. Ovo minimalističko rješenje pomoglo je uštedjeti prostor na uskom stubištu.

 

Komentari