Kako je bljedunjavi skandinavski stan postao divan dom s osobnošću

Primjer stana u Stockholmu pokazuje kako svoj dom uređen u skandinavskom stilu možete, ako vam se ne sviđa odviše dominacija bijele i svijetlo sive, obogatiti ukrašavanjem zidova. Primjerice, bojama za zid ili tapetama u tamnim nijansama

 


Trosobni stan u glavnom gradu Švedske tipičan je predstavnik stila koji prevladava u ovom podneblju te je općenito jedan od najpopularnijih u uređenju interijera. Skandinavski dizajn svoje broje poklonike ima i u Hrvatskoj, o čemu svjedoče i interijeri naših čitatelja i gledatelja koji nam otvaraju vrata svoga stana kako bi ga predstavili javnosti.

No, ono što mnoge nakon nekog vremena počne mučiti jest dominacija bijele i to ne samo zbog svoje nepraktičnosti (naročito ako imate bijele podove i tkanine na sjedećem namještaju) nego i zbog monotonog i pretjerano asketskog dojma koji ostavlja.

Foto: Planete Deco

Stoga vam pokazujemo primjer ovog stana čiji vlasnici su htjeli prilikom preuređenja zadržati skandinavski stil, no izbjeći pretjerano bjelilo. Problem su riješili zamjenom bijele sofe tamnosivom, nabavkom predmeta od kože i drveta te stavljanjem akcenata u bojama.

 

Foto: Planete Deco

Prije svega se unošenje boje akcentima odnosilo na dekoraciju zidova tapetama te bojama u tamnim nijansama. Tako su i detalji na zidovima više došli do izražaja, o čemu najbolje svjedoči prazan starinski okvir na tamnoplavom zidu iznad sofe u dnevnom boravku.

Foto: Planete Deco

Dva zida u spavaćoj sobi te po jedan zid u hodniku i kuhinji ukrašen je tapetom s cvjetnim odnosno biljnim uzorkom što je tim prostorijama, ali i cijelom stanu dalo osobnost i dinamiku.

 

Komentari