Ljubav plave i sive u dvosobnom modernom stanu za najam

Vlasnik je odlučio dvosobni stan od 54 kvadratna metra prenamijeniti u najam. To je zahtijevalo temeljitu obnovu te pretvaranje ostave u garderobni prostor. Pogledajte final i inspirirajte se!

 


Stanovi za najam postaju sve ljepši i atraktivniji, zahvaljujući trudu vlasnika, ali i sve češćem angažmanu dizajnera i arhitekata. Tako je bilo i u ovom slučaju – vlasnici su odlučili prenamijeniti i preurediti stan od 54 četvorna metra, a u tome im je pomogla dizajnerica Irina Klinajeva.

Foto: Studio Irina Klinajeva

Zatečeno stanje nije bilo baš zadovoljavajuće pa se krenulo u uređenje, no tlocrt je ostao netaknut. Jedina prenamjena prostorija bila je iz ostave u garderobu iz koje se pristupa iz hodnika. Tako se dobilo dovoljno mjesta za pohranu odjeće, obuće i modnih dodataka, a prostor namijenjen ormarima u spavaćoj sobi iskorišten je za radni kutak.

Foto: Studio Irina Klinajeva

Cilj je bio napraviti funkcionalan, moderan i ugodan interijer s udobnim prostorom za sjedenje i radnim kutkom, te osmisliti praktične sustave za pohranu.

Foto: Studio Irina Klinajeva

Izvorni raspored stana odgovarao je postavljenim zadacima, tako da nisu bile potrebne izmjene. Ulaskom u stan s lijeve strane nalazi se garderoba, s desne kupaonica a u produžetku su spavaća soba i dnevni prostor koji se sastoji od kuhinje, blagovaonskog stola i boravka.

Foto: Studio Irina Klinajeva

U uređenju su korišteni prirodni materijali kako bi se stvorio ekološki prihvatljiv interijer koji nudi smirenu i ugodnu atmosferu. Za zidove su odabrane mat siva i plava boja koje se ponavljaju i u odabiru namještaja.

Foto: Studio Irina Klinajeva

Na zidove su dodani klasični dekorativni elementi poput letvica koji spoju sive i plave daju eleganciju i otmjenost. Tome doprinose tamne pločice s uzorkom mramora na kuhinjskom zidu, TV zidu spavaće sobe kao i kupaonici.

Foto: Studio Irina Klinajeva
Foto: Studio Irina Klinajeva

U dnevnom boravku osnovna završna obrada zidova bojom dekorirana je drvenim letvicama koje se penju na zid i spajaju dva nasuprotna zida. Tako se istaknula zona prostora za sjedenje i gledanje TV-a.

Foto: Studio Irina Klinajeva

 

Komentari