Drvo, beton, baršun bili su recept za ovaj savršeno uređen stan

Dizajnerica Lena Budantseva bila je zadužena za uređenje ovog dvosobnog stana u Minsku, u kojem se vješto isprepliću beton, baršun i drvo i čine prostor jedinstvenim, ugodnim i – pomalo neobičnim

 

 

 

Možda nam je teško na prvu predočiti kako će beton, drvo i baršun izgledati u jednom prostoru, no primjer ovoga dvosobnog stana koji se nalazi u starom industrijskom pogonu pretvorenom u stanove itekako nam pokazuje da je to moguće. I da savršeno funkcionira!

Foto: Lena Budantseva

Za ovu sjajnu kombinaciju interijera u glavnom gradu Bjelorusije, Minsku, zaslužna je dizajnerica Lena Budantseva. Ideja je bila sačuvati autentični štih tvorničke arhitekture (otuda beton kao materijal za podove i fronte na ormarima), a istovremeno urediti funkcionalan, suvremen prostor i donijeti atmosferu doma.

 

Foto: Lena Budantseva

Stan za dvoje dizajnerica je opremila bazom od betona te oplemenila drvetom i baršunom. Baršun smeđe-crvene nijanse poznate i kao burgundski baršun svojoj mekom i bogatom teksturom oplemenjuje prostor i asocira na luksuz i raskoš kao i neka prošla vremena, dok drvo daje toplinu i ugodu te doprinosi industrijskom štihu.

 

Foto: Lena Budantseva

Beton je poveznica s mjestom na kojim se stan nalazi ali i kao inspiracija industrijskim dizajnom koji se vlasnicima jako sviđa. U spavaćoj sobi burgundski baršun ustupio je mjesto nježnim ružičastim nijansama koje su unijele profinjenost i prozračnost.

 

 

Komentari