KAO NA LADANJU: dom koji opušta, smiruje i ima posebnu karizmu

Vodimo vas u prostran trosoban stan u staroj zgradi u Madridu koji je nakon adaptacije zasjao i dobio novi život, a sve zahvaljujući dizajnericama Sun Antou i Clari Infiesta

 

 

 

Stari stan na periferiji Madrida podvrgnut je renovaciji koja ga je učinila modernim i znatno funkcionalnijim. Pored toga, adaptacijom je postao i atraktivniji jer je dobio niz zanimljivih detalja koji su usklađeni sa namještajem te podnim i zidnim oblogama.

U adaptaciji su povezane dvije prostorije – nekadašnja dječja soba i dnevni boravak. Između njih napravljen je veliki otvor tako da su povezane, ali i vizualno odvojene dijelom zida. U prijašnjoj verziji se blagovaonski stol nalazio u boravku, ali kako su vlasnici htjeli da im garnitura za sjedenje bude u centru prostorije, a ne uz zidove, a nisu se željeli odreći ideje velikog blagovaonskog stola, dizajneri su im predložili da povežu ove dvije prostorije, budući da su bile jedna pored druge.

Foto: El Mueble

To je omogućilo veliki stol u blagovaonici, a u dnevnoj sobi dvije sofe u središtu, jednu nasuprot druge. Centriranje osnovnog namještaja stvorilo je priliku za osmišljavanje prostora oko prozora i iskorištavanje divnog pogleda koji se nudi kroz velike otvore. Kreirana je klupa po mjeri u obliku slova L, čime se stvorio dodatni prostor za odmor, jutarnju kavu, čitanje, uživanje u pogledu…

 

Foto: El Mueble

Odabirom rolo zavjesa kao i bijelih zavjesa koje su sa strane, a po potrebi se navuku iskorišten je veliki potencijal ovoga stana – obilje prirodne svjetlosti koje dopire kroz velike i brojne otvore. Zbog toga su maknuta vrata koja su dijelila dnevni boravak od hodnika te je napravljen veliki otvor sa staklenim sklopivim vratima. Hodnik je sada okupan svjetlošću te izgleda znatno ugodnije i toplije, kao i spavaća soba koja je pripojila lođu i stvorila radni kutak uz velike vanjske otvore.

Foto: El Mueble

Svjetlost kao i brojni detalji donijeli su živost u interijer koja mu je do tada nedostajala, ali i moderniji štih koji je naročito prisutan u kupaonici i kuhinji koje su kombinacija bijele i sive te uzorka u betonu.

 

 

 

Komentari