PROZRAČNO I OPUŠTAJUĆE: topla paleta boja stvorila je bezvremenski interijer

U trendu su, pored tamnih boja, i zemljani tonovi te prirodni materijali koji nude dozu bezvremenosti te tople i opuštajuće atmosfere. Zavirite u jedan takav interijer čije uređenje potpisuje španjolski studio IN56

 

 

Stan od 60 četvornih metara u koji vas vodimo nalazi se u stambenoj zgradi staroj više od pola stoljeća, a otprilike toliko u interijeru ništa nije ni mijenjano, osim ponekih komada namještaja te kuhinje koja je stara oko 30 godina. Osim što su podne i zidne obloge, kao i namještaj bili posve dotrajali, stan je bilo stilski neujednačen te je vapio za temeljitom adaptacijom.

 

Foto: Biderbost

Stvaranje otvorenog prostora

Adaptacija je uključivala i promjenu unutarnje i vanjske stolarije, nove podove, kupaonicu, kuhinju te kompletan namještaj kao i rušenje nekih zidova te pomicanje vanjskih otvora. Prozor u kuhinji je promijenio dimenzije, a uklonjeni su zidovi koji su dijelili dnevni boravak od kuhinje, te ove dvije prostorije od hodnika.

Hodnik je sada postao dio dnevne zone, koja je postala svjetlije, prozračnije i prostranije mjesto. Otvaranje kuhinje učinilo je dnevni prostor funkcionalnijim i prilagođenijim suvremenom načinu života, a okretanje dvosjeda prema zidu odvojilo je vizualno boravak od kuhinje i blagovanja.

Foto: Biderbost

Povezivanje kupaonice i spavaonice

Kupaonica se povezala sa spavaćom sobom pomicanjem vrata, što je iziskivalo i promjenu rasporeda nekih elemenata. To je bilo moguće s obzirom na to da u stanu postoji i gostinjski toalet. U boravku, hodniku te spavaćoj sobi zidovi su iskorišteni za skladišni prostor. Riječ je ormarima bijelih i bež nijansi, ravnih linija i bez ručki što ih čini gotovo neprimjetnima, pa izgledaju kao zidovi.

 

Foto: Biderbost

Interijer sada krasi znatno jednostavniji namještaj svijetlih tonova, što je također doprinijelo dojmu prostornosti. Topla paleta boja, među kojima prednjače bež nijanse potpomognute drvenim površinama i drugim prirodnim materijalima stvorile su jedinstven, bezvremenski interijer.

 

Komentari