DOM MLADE OBITELJI: plava boja, opeka i dašak klasike stvorili su ugodan i bezvremenski interijer

Predstavljamo vam projekt obiteljske kuće u Poljskoj u kojoj su u gotovo svim prostorijama provučene nijanse plave koje prizivaju atmosferu nebeskog plavetnila i mora. Poseban dodatak dnevnoj i spavaćoj zoni su opeke na zidu…

 

 

Plava smiruje, osvježava, unosi opuštajuću i profinjenu atmosferu u prostor. K tome, mnogi je unose u svoj dom jer je zahvalna za održavanje te se lako kombinira s mnogim drugim bojama. Upravo zbog toga, ali i nastojanja da se unese atmosfera nebeskog plavetnila i mora, klijenti Karolina i Bartosz iz Gdanjska su je poželjeli u svome domu.

Riječ je o obiteljskoj kući katnici koja pored prizemlja ima i potkrovlje, a projekt uređenja potpisuje poljski studio Saje Arcitekci. Dizajnerski tim Joanna Morkowska-Saj, Katarzyna Seliga-Wróblewska i Marcin Wróblewski stvorili su divan interijer koji odmara i opušta i koji ima bezvremensku notu.

 

Foto: Fotomohito

Bezvremenski stil dobio se ne samo odabirom plave, nego i odabirom namještaja koji se naslanja, pored skandinavskog dizajna i na klasiku. To se najbolje ogleda u dnevnoj zoni, odnosno kuhinji, u kojoj vladaju ormarići s udubinama tj. ukladama koje krase rubove, crno-bijelim podnim pločicama te dizajnom dvostrukih plavih vrata koja dijele ovaj dio kuće od hodnika.

Površina kuhinje bila je dovoljno velika da se u nju stavi i otok koji služi za brze obroke, a u blagovanju koje gleda na vrt, vlasnici obično jedu vikendom ili kada pozovu goste.

Foto: Fotomohito

Ulazni prostor vodi prema dnevnoj zoni te stubištu koje pak vodi do potkrovlja. U prizemlju se pored dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice, koji su otvoren prostor, nalazi i manja kupaonica s tuš kabinom.

Dnevni boravak prava je opuštajuća oaza u kojoj caruje jednostavnost te prozračnost, zahvaljujući ne samo odabiru boja nego i velikoj količini svjetlosti koja dopire kroz velike vanjske otvore. Toplinu i poseban stilski pečat ovom prostoru daju opeke na jednom od zidova.

Opeke se nalaze i u glavnoj spavaćoj sobi, ali ne na akcentnom zidu, što je uobičajeno.

Foto: Fotomohito

Potkrovlje je rezervirano za dvije spavaće sobe, garderobu te veliku kupaonicu i vešeraj. Kosine su pružile mogućnost da se dizajneri poigraju namještajem po mjeri.

Komentari