DOM OD 41 M2: bijela i žuta unijele su još više svjetla i vedrine u mali stan

U poznatoj i dobro pozicioniranoj stockomskoj četvrti Vastasan nalazi se i stan u koji vas ovaj puta vodimo. Stan je divan primjer kako s malo novaca i u nepravilnom prostoru možete stvoriti divan dom!

 


Najtraženiji stanovi na domaćem tržištu nekretnina su oni skrominije kvadrature koji pored dnevnog prostora imaju i odvojen spavaći dio. Izvrsno je kada je spavaći dio zasebna prostorija, no to nije uvijek moguće realizirati, naročito ako želimo da prostor za spavanje ima prirodnog svjetla.

Foto: Hemnet

Stoga se mnogi jednosobni stanovi pregrađuju u dvosobne tako se da unutar veće prostorije pronađe kutak za spavanje odijeljen zidom ili pregradom. U stanu od 41 kvadrat, koji vam pokazujemo problem spavaćeg dijela riješen je pregrađivanjem dnevnog boravka gisanim pločama čiji je donji dio od gipsanih ploča, a gornji od drvenih stupova. Raspoređeni s razmakom, omogućuju da dnevna svjetlost dopre u spavaću sobu, ali da ipak postoji privatnost.

Ovaj spavaći dio mogao bi se dodatno još više odijeliti gustim debelim zavjesama koje bi se navlačile po potrebi. No, trenutni vlasnici zadovoljni su ovim rješenjem.

Foto: Hemnet

Stan je nepravilnog oblika i nalazi se u staroj zgradi građenoj krajem 19. stoljeća, koja je ustvari bila bogataško imanje. Ovaj stan nastao je prenamjenom dvorišnih kuća u stanove. Dijeljenjm kuće na nekoliko manjih, stanova za posljedicu je imao i nepravilan raspored prostora, kao i kupaonice, koja je naknadno ubačena u interijer.


U jednoj od adaptacija, budući da hodnik bio vrlo mali i uzak, skinuta su vrata koja su ga dijelila od kuhinje, pa sada sve izgleda prostranije. Tako se već s ulaza vidi kuhinja s blagovaonicom te ulaz u dnevni boravak.

Foto: Hemnet

Unutar dnevnog boravka nalazi se i spavaća soba s garderobnim ormarom i malim zasebnim garderobnim prostorom. Iz dnevnog boravka, budući da je stan okrenut dvorištu i nalazi se u prizemlju, izlazi se na uređeno stražnje dvorište koje funkcionira kao terasa i produženi dnevni boravak.

Foto: Hemnet

Sve to čini stan idealnim za samca ili par koji želi uživati u gradskom životu i živjeti u središtu grada, ali također imati mir i tišinu. Njegovo uređenje uvelike se temelji na prisutnosti bijele kao baze te žute boje koja funkcionira kao jak koloristički akcent.

Žuta se može vidjeti na sofi i stolici u boravku, ali i na lijepim cvjetnim tapetama u kuhinji, koje imaju retro chic izgled. Bijela i žuta donijele su još više svjetla u interijer, što je naglašeno visokim prozorima.

Foto: Hemnet

 

 

 

 

Komentari