Adaptacijom do toplog obiteljskog doma koji sjajno koketira s trendovima

Otvorenim prostorima ne nedostaje šarma, ali su ponekad nepraktični. Pogledajte kako je tu nepraktičnost ublažio jedan bračni par adaptirajući svoj novi dom u koji je uselio s dvoje djece

 


Vodimo vas u trosobni stan koji se nalazi u zgradi građenoj 50-ih godina prošloga stoljeća. Novi vlasnici zatekli su koncept uređenja prema kojem se odmah s ulaznih vrata dolazilo u dnevni prostor. Nekoć je to bio hodnik, a dnevni prostor odvojen na dvije prostorije – usku i malu kuhinju te dnevni boravak odmah do nje. Prijašnji vlasnici maknuli su sve zidove i stvorili otvoren dnevni prostor s hodnikom.

Foto: Historiska hem

Vlasnicima se to donekle sviđalo – htjeli su ostaviti kuhinju povezanu s dnevnim boravkom jer je za njih tako funkcionalnije – dok kuhaju ili pospremaju u komunikaciji su s djecom koja su dnevnom prostoru.

No, posve otvoreni prostor u kojem nema hodnika, nije im se činio prihvatljiv. Stoga su vrlo efektno, kako u funkcionalnom, tako i estetskom smislu, riješili problem.

Foto: Historiska hem

Kombinacija niskog predsoblja s ormarima, ladicama i vješalicama te drvenih letvica odijelila je ulazni prostor i stvorila mjesto za odlaganje kaputa, jakni, obuće i modnih dodataka. Kako ormar i letvice nisu do stropa potrebna svjetlost dolazi u predsoblje.

Isti tip hrastovih letvica, koje su veliki trend u interijerima, iskorišten je i u roditeljskoj spavaćoj sobi, iza kreveta, dok su kuhinjske fronte načinjene od posve spojeni letvica.

Foto: Historiska hem

Pored dnevne zone i spavaće sobe, u stanu od 62 kvadrata nalazi se i dječja soba, kupaonica te balkon na koji se izlazi iz roditeljske spavaće sobe. Adaptacija je, pored predsoblja, uključivala i nove podove i zidove, kupaonicu te kuhinju, dok je dio namještaja donesen iz prethodnog stana.

Uređenje je inspirirano skandinavskim dizajnom, ali su u njemu prilično zastupljene boje, naročito paleta zemljanih tonova.

Foto: Historiska hem

Nijanse svijetlo zelene, koju često nazivamo i kadulja zelenom, trend su uređenju interijera, kao i kuhinja bez gornjih ormarića te s opekom na zidu. Vlasnici su problem skladištenja riješili zidnim metalnim policama kao i nizom donjih ormarića s dvije strane zida.

Foto: Historiska hem
Komentari