TOP INTERIJER: moderan dom koji voli drvo i jednostavnost

Vodimo vas u Milano, u sjajno koncipiran trosobni stan kojeg odlikuje jednostavnost, minimalizam te drvo kao materijal koji povezuje prostor.

 


U eri industrijskog stila i klasike, gdje su skandinavski i minimalistički stil stavljeni malo po strani, pravo je osvježenje pronaći i takve prostore. I to one koji unatoč suzdržanom stiliziranju i korištenju boja, materijala i uzoraka, imaju toplinu i šarm.

Takav je trosobni stan od 60 četvornih metara koji se nalazi u Milanu, a čiji projekt uređenja potpisuje Mauro Carta i njegov Studio Carta. Stan se nalazi u staroj stambenoj zgradi u širem centru grada i prošao je temeljitu adaptaciju. Ona je uključivala i sitne preinake u prostoru, kao bi bio funkcionalniji i po mjeri vlasnika.

 

 

Hodnik je povezan s kuhinjom i  od njih je stvorena dnevna zona. Tako se sada u stan ulazi direktno u dnevnu zonu koja se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice. Prostor kuhinje i boravka vješto je odijeljen policama kako bi se stvorilo vizualno zoniranje prostora, dok je u produžetku, prema ostatku stana, smješten blagovaonski stol sa stolicama.

Foto: Davide Galli

Druga, privatna zona stana od socijalne je odijeljena kliznim vratima s mutnim staklom, čime se uštedjelo na prostoru, a i u mali hodnik koji povezuje kupaonicu, toalet, radnu i spavaću sobu s garderobom dobio je prijeko potrebnu prirodnu svjetlost. Kako su vlasnici htjeli odvojen garderobni prostor, on je napravljen od nekadašnjeg hodnika i spojen za sa spavaom sobom zajedničkim ulaznim prostorom.

Foto: Davide Galli

Ovim krajnje funkcionalnim i pročišćenim interijerom, bez previše namještaja i detalja dominira neutralna svijetla osnova na koju dolaze također svijetli komadi namještaja u kombinaciji s drvenim površinama koje daju toplinu prostoru.

 

 

Komentari