SJAJAN SPOJ BOJA I FUNKCIONALNIH RJEŠENJA: adaptacijom se stvorio moderan i upečatljiv interijer

Plava je jedna od omiljenijih boja u interijeru, kao i drvo kada je riječ o materijalima i uzorcima. Pogledajte kako ovdje funkcioniraju boja i uzorak drveta te se nadahnihte sjajnim prostornim rješenjima!

 

 


Nemali broj je onih koji u uređenju svoga životnoga prostora odabiru plavu. Trendovi samo donose nove nijanse, no plava ostaje i dalje u vrhu ljestvice boja u interijerima. Trenutno je jako tražena tamno plava, zatim golublje siva koja ima pigment plave, petrolej plava, ali i kraljevsko plava, koju možemo vidjeti u uređenju stana kojeg donosimo.

Foto: Zagórny Photography

Foto: Zagórny Photography

Razlog popularnosti plave krije se u činjenici da ova boja donosi profinjenost i smirenost u svaki interijer, a pritom je i vrlo praktična. Fronte ormara, ladica, kuhinjskih elemenata te fotelja i kutnih garnitura u plavim nijansama lakše se održavaju jer se mrlje na njima manje vide.

Foto: Zagórny Photography

U ovom dvosobnom stanu, čije uređenje potpisuje poljski studio Deer Design, plava se nalazi uglavnom na ormarima rađenima po mjeri. U kuhinji su tamnoplave zidne pločice, a u spavaćoj sobi je tapecirani krevet u plavoj nijansi.

Foto: Zagórny Photography

Za drvene površine su odabrane tople nijanse mahagonija i lješnjaka što ovaj spoji čini vrlo naglašenim, naročito ako se u obzir uzme da druge nijanse nisu neutralne. Pored plave, u stanu su obilno zastupljene crvena, zelena i zagasito narančasta. Sve to dalo je interijeru karakter, upečatljivost, toplinu i dinamičnost. Ovakav odvažan odabir boja nimalo ne opterećuje interijer.

Foto: Zagórny Photography

Foto: Zagórny Photography

Tijekom adaptacije u stanu su napravljene i neke preinake – spavaća soba je podijeljena na dva dijela, te je od prednje prostorije, u koju se prvu ulazi, osmišljen mali kućni ured. Zahvaljujući zidu od drvenih lamela, svjetlo iz dnevne zone sija ravno prema radnom prostoru preko puta.

Foto: Zagórny Photography

Kuhinja je spojena s dnevnim boravkom kako bi dnevni prostor izgledao veći. Tako se stvorilo prostora za više elemenata za pohranu, veću kuhinju, klupu pored prozora…

Foto: Zagórny Photography

 

Komentari