Svijetlo bijela unutrašnjost unijela je novi život u mračnu retro kućicu u šumi

Šumska kućica u obliku slova A, poznata i kao A Frame House, doživjela je temeljitu unutarnju renovaciju koja ju je učinila modernijom i unijela više svjetla što je stvorilo dojam prostornosti. Vodimo vas u kolibu na zapadnoj obali Amerike, smještenu u okolini Sonome

 

 

 

 

Britanski arhitekti sa sjedištem u San Franciscu, Brit i Daniel Epperson, transformirali su kolibu sagrađenu sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća u obliku slova A (A Frame House) i pretvorili je u modernu vikendicu. Iako je modernizacija kabine bila glavni prioritet bračnog para, Brit i Daniel također su radili na tome da sačuvaju neke originalne detalje A oblika kuće, poput drvenog stropa i galerije.

Foto: Suzanna Scott

Smještena tek nekoliko kilometara od grada Sonome u Kaliforniji, kućica je bila posve mračna iznutra budući da su prevladavali tamni tonovi prirodnog drveta. Kako je riječ o tek 70-ak kvadrata prostora, trebalo ju je učiniti svjetlijom i prozračnijom. Tako se stvorio dojam prostornosti pa sada izgleda veća nego što doista jest, a kontrast crno-bijeloga učinio ju je posebnom i dinamičnijom. Crno pročelje izgleda puno efektnije jer se kroz velike vanjske otvore pruža pogled u unutrašnjost u kojoj dominira bijela.

Foto: Suzanna Scott

No, kako bi se unutrašnjost povezala s fasadom te ispunila ideja o minimalizmu kao prevladavajućem stilu, u bijeli interijer arhitekti su uključili i crnu boju. Kuhinja najsnažnije potkrepljuje taj koncept te visoki zid obložen crnom keramikom koji ju dijeli od dnevnog boravka.

Kako bi se slijedila ideja minimalizma, pločice su rezane i slagane u zanimljiv geometrijski uzorak. Stari seljački pod zamijenjen je parketom u svijetlim bež nijansama, a stubište je zamijenjeno novom bijelom drveninom. Strop i grede su zadržane te prebojene u bijelu. Kupaonica i toalet, poput kuhinje, posve su obnovljeni.

 

Komentari