PRIJE I POSLIJE: totalni makeover mračne i neatraktivne kuhinje stare 25 godina

Kuhinja stara 25 godina mogla je još poslužiti jer aparati, kao i podne i zidne obloge te ormarići nisu bili u lošem stanju, no vlasnici su bili nezadovoljni njezinim dizajnom kao i odabirom boja koje su prostor činile mračnijim i turobnijim

 

 

Kuhinja u obiteljskom domu bila je spremna za temeljitu renovaciju, jer su vlasnici željeli moderniji dizajn, više svjetla i boja u ovom prostoru koji je djelovao vrlo mračno i bezlično. Ovo je ujedno bila prilika da se prostor modernizira i prilagodi njihovim potrebama.


PRIJE RENOVACIJE

Kuhinja je bila opremljena svim potrebnim sadržajima i imala je dovoljno prostora za skladištenje, ispravne aparate, kao i prilično očuvane fronte namještaja kao i radnu plohu. Ormarići u bež nijansi bili su kombinirani s tamnosmeđim pločicama te radnom pločom s uzorkom granita. U sklopu kuhinje nalazio se smeđi stol za blagovanje s četiri stolice.

Foto: Lula Poggi

 


 

POSLIJE RENOVACIJE

Renovacija je obuhvaćala nove podne i zidne obloge, kao i novi sloj boje na zidovima i stropu, djelomično nove aparate, nove ormariće, kuhinjsku napu, rasvjetu.

Za podove su odabrane sive pločice s uzorkom granita, a za zidne razigranog geometrijskog uzorka. Ormariću su kombinacija sivo-plave i bijele boje, a radna ploča u svijetlom uzorku betona.

Vesele pastelne nijanse na zidnim pločicama unio je u prostor vedrinu i dinamiku, a veća zastupljenost bijele i sive više svjetlosti u prostor.

Foto: Lula Poggi

Vlasnici su se odlučili za koncept kuhinje u kojoj zidovi nisu u potpunosti ispunjeni gornjim ormarićima, nego se nalaze samo s jedne strane kuhinje. Tako do izražaja dolaze šarene pločice koje sežu sve do stropa. To je znatno oslobodilo prostor u kuhinji pa se ona doima većom i svjetlijom.

Foto: Lula Poggi

Značajna promjena koja se dogodila u sada modernoj i svijetloj kuhinji jest novi koncept prostora za blagovanje. Smeđi stol je maknut, a umjesto njega produžena je kuhinja i formiran šank na kojem se može objedovati. To je bila želja vlasnika, budući da u prostoriji postoji veliki blagovaonski stol.

Foto: Lula Poggi

Dodavanjem šanka stvorio se skladišni prostor koji je inače izgubljen skidanjem dijela visećih ormarića. Ispod površine šanka naime nalaze se ormarići za posuđe i namirnice.

Foto: Lula Poggi
Komentari